Heategevuslikust Teatejooksust võtab rekordiliselt osa üle 9500 lapse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

teatejooks (10)
Mulluse teatejooksu start Haapsalu staadionil. Foto: Arvo Tarmula

Sel neljapäeval osleb üle 9500 lapse 21 linnas üle Eesti heategevuslikul Teatejooksul. Haapsalu staadionil antakse teatejooksu start neljapäeval, 5. mail kell 14.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on tänavu oodata jooksma rekordiliselt üle 9500 lapse, mis on rohkem kui eelmistel aastatel.

„Teatejooks on kiirelt kasvanud Eesti suurimaks laste- ja noortespordiürituseks ning saanud väga paljude laste jaoks iga-aastaseks traditsiooniks, mis teeb meile väga suurt rõõmu,” ütles Pallase. “Teatejooks annab noortele võimaluse tunda rõõmu liikumisest ning samal ajal anda moraalne panus nende eakaaslaste toetuseks, kes on liikumisvõime kaotanud. Loodame väga, et täiskasvanud hindavad laste aktiivsust ja soovi head teha ning annetavad heategevustelefonile 900 7777 helistades.”

Teatejooksu stardipaugu annab Tallinnas Kadrioru lossi ees pargis president Toomas Hendrik Ilves. Laste soojendusvõimlemist juhendavad mitmed tuntud sportlased. Teatejooksul võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt.

Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele.

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kaheks: üks pool läheb 6-aastase Kose tüdruku Kertu, teine 4-aastase Tallinna tüdruku Uljana ravi toetuseks.

Kertu sündis tugevalt enneaegsena lausa kaks ja pool kuud enne tähtaega. Tema kõndimist takistab alajäsemete spastilisus, mistõttu vajab ta liikumiseks nii tugiortoose kui ka kõnniabivahendeid. Uljana on aga sünnijärgse trauma tagajärjel spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on raske.

Teatejooks on Eesti suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Teatejooks toimub neljapäeval korraga 21 Eesti paigas: Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777. Ühe kõne hind on 7 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments