Haapsalu linnavalitsus tõmbas kiirusepiirangule pidurit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kiirusepiirang-30-Haapsalus-005-urmas-lauriVähemalt esialgu Haapsalus täiendavat kiirusepiirangut ei kehtestata. Foto: Urmas Lauri

Linnavalitsus tõmbas pidurit kiirusepiirangule, mis seadnuks Tallinna maanteest vanalinna poole jäävatel tänavatel piirkiiruseks 30 km/t.

Ettepanek kiirusepiiranguks tuli Haapsalu politseijaoskonnalt ja Haapsalu linna liikluskomisjon kinnitas selle ühehäälsel. Tänasest pidanuks see kehtima hakkama.

„Me hakkame kolmapäevasel linnavalitsuse istungil seda projekti lähemalt arutama,“ ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kelle sõnul on linnavalitsus saanud elanikelt sel teemal palju vastukaja.

Liikluskomisjon on seni vastu võtnud väiksemaid linna liiklust puudutavaid otsuseid, mida linnavalitsus on aktsepteerinud.
„Praegu tahetakse pool linna sellise omapärase märkide skeemiga katta ja ma arvan, et sellist otsust ei tohi kiirustades teha,“ ütles Sukles ja lisas, et oodatud kõrgema liiklusturvalisuse asemel võib see kaasa tuua hoopis kaose, kuna planeeritud kiiruspiiranguala märgistus võib jääda sõidukijuhtidele segaseks. Teiseks argumendiks on liiga suurt ala hõlmav liikluskorralduse muudatus.

„Kui kuskil liikluskorraldust muudetakse, siis on seni kehtinud kord ikkagi sõidukijuhtidel nii tugevalt veres sees, et sellega harjumine võtab aega ja võivad tekkida liiklusohtlikud olukorrad. Liiklus ei ole kiirete otsuste tegemise koht, võtsime aja maha,“ selgitas Sukles.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ütles üle-eelmisel nädalal, et piirkiiruse langetamine üks osa liikluse turvalisemaks muutmisel Haapsalu vanalinnas. „Liikluskomisjon arutas, kuidas oleks võimalik vanalinnas liiklemist turvalisemaks muuta ja leidis, et piirkiiruse alandamine annaks mõistliku efekti.“

Vikmani sõnul on piirkiiruse alandamist edukalt kasutatud ka mujal. „Suur osa Stockholmi kesklinnast on näiteks 30 ala ning tänu sellele on liiklus rahulikum ja sujuvam,“ selgitas Vikman.


Vt ka: "Haapsalus ei tohi sõita kiiremini kui 30 km/h"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juku
7 aastat tagasi

aga miks keegi parkimist ei kontrolli, looks haapsaluMUPO

toslem
7 aastat tagasi

Aga kuidas ikka parkimine vanalinnas sel aastal korraldatakse ? Kas nii kuis alati st. ei kuidagi või on siin ka hr.linnapeal mõni teravam mõte.

???
7 aastat tagasi
Reply to  toslem

mis sel parkimisel viga on? Kas jalutama peab sõiduteel,et autod ette jäävad või ei ole kuhugi autot parkida?

uskumatu
7 aastat tagasi

kui palju arutelu ja kohati ka lausa rumalusi siin lugeda saab sel teemal. Asusin pensionieas Haaps. elama ,et tore õdus provintsilinn kus meri rattasõidu kaugusel ja toredad kohvikud-söögid-joogid palistavad ühte tänavajupikest. Seal ju suvel laatasid ja uute toidumaitsete üritusi.Ainus millest mina kui uustulnuk polearu saanud on see miks peab autodega sõna otseses mõttes välikohvikus istujate toidutaldrikust **läbi sõitma** Palun kas võiks kokku leppida, et ühel suvel s.o.2016 linnavõim teeb otsuse ja ongi kuskilt saadik kuhugimaani jalutamise , jalgratta, lapsevanktite-kärude ja rahuliku ohutu kulgemise ala. Maailm ei kuku veel sellepärast ju kokku kui prooviks seda rakendada. Uskuge-külastatavus kasvaks kasvõi juba sellepärast… Loe rohkem »

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi
Reply to  uskumatu

No kui haapsalu politsei eesmärgiks oleks suvitajatele rahulike tingimuste loomine, mitte kerge trahviraha kogumine, siis oleks ainsaks arukaks võimaluseks liikluse keelamine kohvikute rajoonis.
Ja ei tasu nii naiivne olla, et kui haapsalu linnas oleks 30km/h lubatud, et siis jätab politsei vales kohas teed ületava jalakäija-suvitaja trahvimatta.Seda olukorda ei tule nii (30km/h) või teisiti(50km/h) et suvitajad saavad suvaliseltmööda sõiduteed taaruda.

Onu Uuno
7 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

Naiivsed inimesed unustavad ära, kus kohas asub Haapsalus politseijaoskond, ja kuidas sinna autoga saab mugavalt….
Niipalju siis piirkonna liikluse sulgemisest.

?
7 aastat tagasi
Reply to  Onu Uuno

aga mis puutuvad siia sinu kohvikutesse metsa,kalda jne tänavad. Ma ei näe seal kohvikuid ega ka liiklusohtlikku liiklust,et vajaks kiiruspiiranguid. Samuti posti tänav, kus need välikohvikud on?

juss
7 aastat tagasi
Reply to  uskumatu

misasja! haapsalu on CITY! ei siin saa jala käia!!

Ehh, ehh, eee...
7 aastat tagasi

Kes ütles, et linnavalitsus linnarahva häält kuulda ei võta? Näete võttis ju? Võttis siiski Sukles, aga mitte Vikman. Milleks neid kiirust piiravaid märke veel juurde, kui meie politsei ei ole suuteline korda pidama ka praeguste märkide mõjualas. On selline märk “Õueala”, mille tähendust ka meie politsei ei tunne…

endine linnakodanik
7 aastat tagasi

Haapsalu on nii pisike linn,et seal vöikski jala käia ja alates info punktist võiks töesti autokeeld olla.eriti suvel.Igalpool Euroopas on vanalinnad ainult jalakäijatele möeldud,et saaks jalutada ja kohvikuid nautida.Mis siin nii katastroofilist on???Jalad on all,kasuatge neid.

rotipoeg
7 aastat tagasi

arvamusi on palju kuid pöhjendusi ei mitte.

C.
7 aastat tagasi

Krt ja mina arvasin, et see on mingi aprillinalja järelkaja vms.

Palun avaldage pilt LE-s, kes selle idiootsuse peale tuli või kleepige see iga piirangu märgi alla “aukohale” .

Arvos
7 aastat tagasi

Vikmann, Saksamaa kiirteedel puudub kiiruspiirang sootuks. Kas võiks nüüd sama ette võtta Tallann-Haapsalu maanteel? Ei saa võrrelda siga ja kägu kulla mees. Kaine mõistus peaks siiski võitma. Või tahad millegiga silma lihtsalt paista ja ühtki arukat ideed pähe ei tule?

Lahendus
7 aastat tagasi

Alles passiti bussijaamas et väljuvad bussid ei tohiks vasakule pöörata kes selle haige märgi sinna riputas ilmselt need kes soovivad et autod vanalinnas ei sõidaks vaid seisaks

juss
7 aastat tagasi

Äh, autopedede probleemid!