Saareväljad ostsid Linnamäe seafarmi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

saareväli

Siim Saareväli. ARVO TARMULA

Lihatööstusettevõte Atria Farmid müüs Linnamäe seafarmi koos 8000 sea ja 500 hektari maaga Läänemaa perefirmale ABC Projektijuhtimine OÜ.

Farmid jätkavad tööd ning Atria Eesti AS jätkab toodangu ostmist nagu seni. Farmide ostuhinda pooled ei avalda.

„Müügiotsus sündis lisaks sobivale pakkumisele suuresti kahel olulisel põhjusel: esiteks on meil vaja teha täiendavaid investeeringuid mujal, milleks on vaja vahendeid ning teiseks asub Linnamäe farm meie põhitegevuspiirkonnast Valgamaal väga kaugel,” rääkis Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm. „Kindlasti võiks välja tuua ka sealihaturu ebastabiilsuse ja palju muud, kuid pigem võib seda tehingut võtta eelkõige ettevõtte korrastamisena – tegevuskulude vähendamine on vältimatu ning tehinguga tekib ligi ühe miljoni euro suurune erakorraline kahjum. Me jätkame sealiha ostu Linnamäe farmidest, mis tagab ettevõtte kestlikkuse. Usume, et innukas perefirma suudab farmidest välja pigistada ka täiendavat efektiivsust, mis praeguses turusituatsioonis on hädavajalik.”

„Ükski madalseis ei kesta igavesti ning meie näeme sealiha tootmisel nii Eestis kui ka Euroopas tänast olukorda arvestades suurt perspektiivi,” märkis ABC Projektjuhtimine OÜ juhataja Siim Saareväli. „Linnamäe seafarm on hästitoimiv farm, meil on Atria näol olemas väga tugev partner, kellega koos arendada eestimaise liha tootmist ja tarbimist. Usun, et eestimaalaste jaoks on eestimaine toit erakordselt tähtis ning kodumaine tooraine on müügiargument, mis võimaldab Eesti sealihatootmisel ellu jääda ning edugi saavutada.”

Soome Atria on Eesti üks suuremaid lihatööstusettevõtteid.

ABC Projektijuhtimine on äsja asutatud firma, mis kuulub perekond Saareväljade investeerimisfirmale Läänemaa Invest. Viimase osanikud on võrdsetes osades ettevõtja Sulev Saareväli koos oma poegade Siimu ja Otiga. Saareväljadele kuulub ka Haiba farm Riisipere vallas Harjumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
7 aastat tagasi

See on tore,kui inimestel pappi ja mòistust on. Kuna nad said seafarmi juurde ka 500 hektarit maad,siis on seal oodata ka kòva kinnisvara arendust. Sest kuskilt peavad saadetud moslemid tööd,toitu ja elamist saama. Ja ma ei imestaks ùldse, kui mòjukate àrimeeste soovil hr. Suur laseb veel mònekùmne kùlamehe maad sundriigistada,et kiirrong Linnamàe sealauda juurest paarkùmmend moslemit Tallinna mošeese palvetama viia saaks. ?