Rahvatantsuselts kutsub reedel Kikapuud tantsima (lisatud video)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

  Seltskonnatantsude pidu Puises

Reedel saavad kõik tantsuhuvilised ühiselt Kikapuud tansida. Foto arhiiv.

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts koos Vikerraadioga kutsub sel reedel, 29. aprillil, ühistantsimisega tähistama rahvusvahelist tantsupäeva.

Sel aastal on ühistantsuks valitud "Kikapuu".

Kikapuu või Kikapoo, ka pikadori marss, on elavaloomuline 4/4 taktimõõdus tants, mida tantsitakse peamiselt kõnnisammude ja kandastakutega.
Meloodia aluseks on helilooja Max Oscheiti, "Picador-Marsch". Tantsu koreograafia pärineb Venemaal populaarsest Ameerika ballitantsust "Ki-ka-po", mida algselt tantsiti Harry Von Tilzeri meloodiaga „My Pretty Little Kicapoo“ (allikas: Vikipeedia).

Tantsu kirjelduse, muusika ja video leiab Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi kodulehelt http://errs.ee/.

Ühistantsimisest osavõtmiseks tuleb reedel kutsuda sõbrad, töökaaslased või terve pere kutsuda tantsupõrandale ja kl 13.10 häälestada raadio Vikerraadio lainepikkusele – sealt tuleb muusika.

Tants tuleb üles filmida ja YouTube’i laadida. Video nimeks panna „Rahvusvaheline tantsupäev 2016 – tantsiva seltskonna nimi“.
Link videost tuleb saata ka aadressile errs@errs.ee. Parimad saavad auhinna.

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts on 1988.a loodud rahvatantsu ja -muusika harrastajate ning kollektiivide ja juhendajate ühendus, mille eesmärgiks on rahvatantsu- ja rahvamuusika õpetajate ning harrastajate ühendamine ja esindamine ning valdkonna arendamine, esindades sel moel enam kui 23 000 rahvatantsija ja 1 100 rahvamuusiku huve.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments