Marko Pomerants räägib täna Lihulas looduskaitseseadusest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

marko pomerants. foto keskkonnaministeeriumi  blogi_Kaupo KikasKeskkonnaminister Marko Pomerants räägib täna Lihulas looduskaitsest. Foto: keskkonnaministeeriumi ajaveeb/Kaupo Kikkas

Täna Lihulas toimuval seminaril räägitakse looduskaitseseadusest ning arutletakse, millist kasu kaitsealusel maal paikneva kinnistu omanik saada võiks.

Lääne maavalitsuse ja Europe Direct teabekeskus Läänemaa korraldatud seminaril osaleb ka keskkonnaminister Marko Pomerants.

Läänemaa on üks kaitstumaid maakondi kogu Eestis. Siinsed maaomanikud puutuvad majandustegevuse käigus rohkemal või vähemal määral kokku kaitsealadega. Paraku tekitavad looduskaitseseadus ning majandustegevuse lubamine looduskaitsealadel aga segadust.

Tänasel seminaril räägitaksegi looduskaitseseadusest ning sellest, mida annab läänlastele kaitstud loodus.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman räägib enda kogemustest looduskaitse vallas ja Merle Kurise MTÜ Balti Keskkonnafoorumist toob erinevaid näiteid, kuidas mujal Euroopas kasutatakse looduslikke rohumaid majandusliku tulu teenimiseks.
Tõnu Teesaar jagab Lihula katlamaja positiivset kogemust rohumassi kütmisel.

Päeva lõpus arutletakse koos keskkonnaministriga, kuhu suunas Läänemaa liigub ning mis peaks olema edasised tegevused, et inimesed ei pelgaks looduskaitsealasid vaid oskaksid nendest tulu lõigata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments