Lihula jalgpallur Karl Mäger võitis Eesti saalijalgpalli Rahvaliiga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

karl Mäger. Foto: erakogu

Lihula jalgpallur pärjati FC Abja koosseisus meistritiitliga. Foto: erakogu

Lihula noor, andekas 17-aastane jalgpallur Karl Mäger võitis laupäeval Eesti saalijalgpalli Rahvaliiga finaalis oma meeskonna FC Abja koosseisus meistritiitli.

Abja-Paluojas, pea saja silmapaari ees toimunud finaalis alistati peale 2:2 lõppenud normaalaega penaltitega 2:0 Narva EE Õlitööstus.

Eesti saalijalgpalli Rahvaliigat alustas käesoleval saalihooajal 64 võistkonda üle Eesti. Läänemaal oli rõõmustada küllaga. Näiteks Lihula Jalgpalliklubi jõudis kaheksa hulka ja nüüd siis võitis Läänemaa poiss esikoha.

Lihula JK pidi 1/4 finaalis tunnistama just 4:5 FC Abja paremust. Poolfinaalis alistas Mägeri võistkond tugeva FC Tannemi 2:1. Finaal oli väga põnev ja kaasahaarav. FC Abja jäi esimese poolaja lõpuks 0:2 taha, kuid suutis sellest kaotusseisust viigi ning lõpuks ka meistritiitli välja võidelda.  “Vastased alustasid kohe aktiivselt, kuid ka meie mängisime terve kohtumise kindlalt ja sära oli silmis. Samas oli meil ka palju õnne. nii finaalis, kui ka näiteks poolfinaalis. Muidugi oli mäng füüsiliselt väga keeruline. Mind ennast tõmmati täna väga jõhkralt maha. Kuid olime kindlamad ja tulime meistriks" rääkis Karl Mäger peale finaali.

Rahvaliiga taset peab meie jalgpallur kõrgeks.
"Siin on ikkagi ka vanemad jalgpallurid ja osalevad võistkonnad kes, on palju kokku mänginud.Esipoole meeskonnad on väga kvaliteetsed," märkis ta.

Karl Mäger sattus FC Abja meeskonda vägagi juhuslikult, kuid siiski oma oskuste toel. "Olen palju aega Abjas vanaema juures ja kord küsisin nädalavahetusel seal olles sealse treeneri käest luba treeningul osaleda. Esimene treening õnnestus väga hästi, lõin palju väravaid ja olin muidu tubli, ning treener Riivo Roosnurm kutsus mind juba järgmiseks mänguks võistkonda."

Üheksa aastat Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis treeninud Karl Mäger esindab hetkel nn. suures jalgpallis Pärnu JK Vapruse meeskonda, kellega mängib Eesti meistrivõistluste III liiga Lääne tsoonis, kus mängivad ka Läänemaa JK ja Lihula JK. Tema võistkonnakaaslasteks Vapruses on veel kolm Lõuna-Läänemaa JK-s alustanud jalgpallurit.

Karl Mäger on ka väga tubli kergejõustiklane. Ta on mitmekordne Läänema noorte kergejõustikumeister ja jõudnud Eesti noorte meistrivõistlustel mitmel alal finaali. Tema palliviske rekordiks on näiteks 96 meetrit!!! Märkimisväärne on ka fakt, et lihulalane on esindanud jalgpallis ka Eesti noorte U16 koondist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments