Haapsalus ei tohi sõita kiiremini kui 30 km/h

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kiirusepiirang 30 Haapsalus 005 (urmas lauri)

Vanalinna tänavatel väheneb mai algusest piirkiirus 30 kilomeetrini tunnis ja Karja tänaval saavad kohvikupidajad hakata terrasse paigaldama. Foto: Urmas Lauri 

Haapsalu linna liikluskomisjon otsustas teisipäeval, et 2. maist ei tohi Haapsalus Tallinna maanteest vanalinna poole jäävail tänavail sõita autoga kiiremini kui 30 km/t.

Haapsalu linna liikluskomisjon tegi üksmeelse otsuse Haapsalu politseijaoskonna ettepanekul oma teisipäevasel koosolekul.

Kiiruspiirangu märgid paigaldatakse tänavate algusesse, mis jäävad Tallinna maanteest põhja poole. Nende tänavate hulgas on Kase, Lehise, Vahtra, Metsa, Jalaka, Niine, Turu, Posti, Jüriöö, Kalevi ja Kalda tänavad.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul on piirkiiruse langetamine üks osa liikluse turvalisemaks muutmisel Haapsalu vanalinnas. „Liikluskomisjon arutas, kuidas oleks võimalik vanalinnas liiklemist turvalisemaks muuta ja leidis, et piirkiiruse alandamine annaks mõistliku efekti.“

Vikmani sõnul on piirkiiruse alandamist edukalt kasutatud ka mujal. „Suur osa Stockholmi kesklinnast on näiteks 30 ala ning tänu sellele on liiklus rahulikum ja sujuvam,“ selgitas Vikman.

2. maist muutuvad ka linnaliinide bussigraafikud ja vanalinna ettevõtjad saavad alustada suveterrasside paigaldamist.

Bussigraafikud muutuvad selliselt, et koolipäevadel ei sõida liin nr 1 Algkooli peatuse juurde. Liini lõpp-peatuseks jääb Kalda. Bussipeatused Lossiplats, Karja ja Ehte viiakse üle Kalda bussipeatusesse ning bussipeatus Okase muuseum viiakse üle Mihkli tänava nurgale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu linnavalitsus tõmbas kiirusepiirangule pidurit | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Haapsalus ei tohi sõita kiiremini kui 30 km/h" […]

kohalik
7 aastat tagasi

suveks peaks Posti tänaval parkimise tasuliseks tegema

nali naljaks
7 aastat tagasi

aga tõesti tuleks mingi mõistlik otsus teha –meil on nii tore vanalinn -no ei kõlba seal autodega tossutada. Kindlasti mitte Karja tänaval. Kas oleks palju paluda ühte autovaba rahulikku jalutuskäikudeks toredat kohvikute-poekestega ääristatud tänavat. Usun et kõigile külalistele ja ka kohalike enamusele oleks see meelt mööda. Praegu küll seadasi et linn on rohkem autodele kui inimestele.

prügikoll
7 aastat tagasi

veel üks ettepanek – suvisel perioodil vöiks peatänava ääres parkimine üldse keelatud olla va kohalikud elanikud. see teeks tänava suuremaks ning avaramaks. ameerika autode ajal muidugi vöiks usa autodel seal parkimine lubatud olla – siis ei oleks lossiplatsi esine nii umbes ning inimesed saaksid end vabalt tunda. hetkel on nii, et kui on linnas mingi konsert siis on KÖIK tänavad paksult autosi täis, keegi ei suuda ju jala käia ning on vaja trepile vöimalikult ligidale parkida. uuemöisas ruumi küll – sinna teha Pargi ja Reisi parkla kus ürituste ajal käivad bussid (samas oleks ruumi ka linna külastavatel veoautodel seista näiteks… Loe rohkem »

mell
7 aastat tagasi
Reply to  prügikoll

suveks tuleb kõik üritused lihtsalt ära keelata ja on parkimis mure murtud ja oleks ruumi veoautode transiit läbi vanalinna suunata…..

prügikoll
7 aastat tagasi

olen bemmimees kuid olen ammu soovitanud linnaisadel kasvöi posti tänav muuta 30kmh alaks. olen küll enamus ajast mööda euroopat ringi reisiv kuid iga harv kord kui haapsallu satun imestan kuidas peatänaval käib autoralli ning inimesed ei julge üle tee minna. igalpool mujal on südalinnades kiiruspiirangud nii vörd väikesed, et inimesed ei pea otsima sebra vaid saavad rahulikult teed ületada.

autojuht
7 aastat tagasi

valgusfoor Tallinnamaantee ja Tamme tn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

autojuhile
7 aastat tagasi
Reply to  autojuht

Ära räägi ulmest. Sukles on juba aastaid tagasi lubanud valgusfoori, aga nüüd isegi enam ei luba.

nii on
7 aastat tagasi
Reply to  autojuhile

Mees annab ja mees võtab lubadusi!

...
7 aastat tagasi
Reply to  autojuht

jajah…isegi euru ringtee pidavat tulema.

Kodanik
7 aastat tagasi

Ma tahaks näha seda, et Metsa tänaval 30 sõidetakse. Enamus ei suuda 50 kinni pidada.

Kodanik
7 aastat tagasi

Mis see Kalda tänav ette jääb? Enam suuremat ajuvabadust ei kujuta ettegi. Haapsalu algkooli juures teevad juhid peatamistega kolm rida, aga mendid passivad bussis. Kas nii turvalisuse tagamine käibki? Ärge looge kiiruspiiranguid, vaid tulge vahelduseks tänavatele ja tehke ka tööd. Vaadake millised vatsad on mendid endale ette kasvatanud, kas teist mõni joosta ka suudab?

juht
7 aastat tagasi

Penskarite linnalt ei saagi muud loota kui 30km/h linnas kulgemist. Palun keelustage jalgrattasõit ka ära,sest jalgratturid on ohtlikumad nii jalakäijatele kui ka autojuhtidele.

ja mis siis?
7 aastat tagasi

Ei näe mingit põhjust ahastamiseks. Täiesti normaalne kiirus pisilinna täispargitud kitsastel tänavatel kulgemiseks. Kritiseerijad pole ilmselt Haapsalust välja saanud. Mujal ammu 30-40 km/h tavaline sõidukiirus paljudes linnaosades.