Piiskop Tiit Salumäe osales Helsingis jumalateenistusel

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

piiskop tiit salumäe

Piiskop Tiit Salumäe osales Soomes elavate eestlaste jumalateenistusel Alppila kirikus. Foto: Enriika Liiv

Tiit Salumäe väisas möödunud pühapäeval naaberriiki ning osales Soomes elavate eestlaste jumalateenistusel Alppila kirikus.

Teenistuse ajal toimus ka ühe uue koguduseliikme leeritamine, mille viis Salumäe läbi koos Alppila kiriku Kallio koguduse pastor Mira Salmelaineniga. Jumalateenistuse lõpus arutles Salumäe eestlaste  mureküsimuste üle.

Salumäe sõnul elab Soomes väga palju eestlasi ja kiriku üheks eesmärgiks on hoida eesti keelt ja kultuuri. Niisamuti ka sidet Eesti kirikuga, jagada omavahel informatsiooni, mis Eestis tegelikult toimub. „Peamine on see, et me ei ehitaks müüre siinsete ja Eestis elavate eestlaste vahel, pole nii, et ühed on head ja teised on halvad,” sõnas Salumäe teenistusjärgsel kohvijoomisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Religiooni kontsept on see et
7 aastat tagasi

Me peame hävitama kõik muud usundid. Kui selles esinevad kaasaegsed ateistid, siis ülemineku astmena need ei sega meie vaateid, vaid on hoiatuseks neile põlvedele, kes kuulevad meie jutlusi Moosese usundist, mis oma püsiva ja läbimõeldud süsteemiga viis meid kõikide rahvaste allaheitmisele. Me kirjeldasime siis gooide administratsioonide vigu kõige eredamates värvides. Me külvame säärase vastikustunde nende vastu, et rahvad eelistavad rahu orjapõlves kurikuulsatele vabaduse õigustele, mis neid on vaevanud, kurnanud lõplikult inimese olemuse allikad, mida kasutas möödujate kari, teadmata, mis tegi.Kasutud valitsuste vahetused, milleks meie kihutasime gooisid, kui õõnistasime nende riiklike ehituste aluseid, tüütavad seks ajaks rahvad sedavõrd, et nad on… Loe rohkem »

kas
7 aastat tagasi

teenistus maksuametis ka registreeritud on