Laste heategevuslik teatejooks peetakse 5. mail

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

teatejooks (11)

Laste heategevusjooks Haapsalu staadionil. Foto: Arvo Tarmula

Tänavune laste heategevuslik teatejooks peetakse 5. mail.

Jooks toimub samaaegselt 21 Eesti linnas, kaasaarvatud Haapsalus. Jooksust võtavad osa 5.-9. klasside õpilased.

Korraldajad ootavad jooksule osalema üle 10 000 õpilase üle terve Eesti. Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase ütles, et tänavuse jooksuga soovitakse püstitada uut osavõtu rekordit. Eelmine rekord pärineb 2012. aastast, kui jooksul osales 9 500 last üle Eesti.

Jooksule saab registeeerida kuni 25. aprillini. Osalemine on tasuta.

Kõik osalejad saavad jooksult mälestuseks kollase Teatejooksu T-särgi ja positiivse emotsiooni.

Jooksuga juhitakse tähelepanu annetamisvõimalustele. Tänavu kogutakse annetusi 6-aastase Kose tüdruku Kertu ja 4-aastase Tallinna tüdruku Uljana ravi toetuseks. Annetustest kogutud rahaga soetatakse lastele spetsiaalsed taastusravi-jalgrattad, mille abil saab arendada jalgade liikuvust.

Kertu sündis tugevalt enneaegsena lausa kaks ja pool kuud enne tähtaega. Tema kõndimist takistab alajäsemete spastilisus, mistõttu vajab ta liikumiseks nii tugiortoose kui ka kõnniabivahendeid.

Uljana on aga sünnijärgse trauma tagajärjel spastiline – see tähendab, et tema lihased on kanged ning lihastoonus on nii kõrge, et liikumine on raske.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetaja on AS Kalev, toetajad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Rademar ja Eesti kergejõustiku liit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments