E-muusikakool pääses Ajujahil seitsme parema hulka

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

e-muusikakool

Markus Lember ja Karel Nappus on e-muusikakooliga mitmeid ettevõtlusauhindu kogunud. Foto arhiiv

Eile õhtul valis Ajujahi žürii kolmekümne meeskonna hulgast seitse paremat, valituks osutus ka läänlaste firma Levidera E-Musicschool.

E-muusikakool on Läänemaa ühisgümnaasiumi abiturientide Markus Lemberi ja Karel Nappuse äpp, mis aitab inimesi läbi arvutiprogrammi laulma õpetada. Nad pakuvad virtuaalset lauluõpet koos tagasisidega, mis võimaldab õppuril jälgida lauldes oma hääle visuaalset representatsiooni.

Ülejäänud kuus Ajujahil edasi pääsenud äriideed olid FeelingStream, Foxcademy, Pürg, RailReed, SprayPrinter ja Wisemile.

Ajujahi EASi poolne projektijuht Marion Raudsepp rääkis, et talle valmistasid positiivse üllatuse nii Pürg kui Levidera E-Musicschool. «Mõlemat meeskonda veavad gümnaasiumiõpilased. Praeguseks on nad seljatanud mitmeid tiime, mida veavad 30-aastased kogenud äriinimesed,» rääkis ta. Žüriiliige Kriss Soonik-Käärmann ütles, et Pürg võlus oma «saan hakkama» mentaliteediga. «See peaks olema eeskujuks paljudele idufirmadele enne kui ehitatakse suured meeskonnad,» ütles ta. 

Läänemaalt oli 30 parema äriidee hulgas ka puutöömehe ja restauraatori Laur Oberschneideri mootorsaeranits.

Ajujaht on Eesti Televisiooni eetris neljapäeviti kell 20:30. Võitja selgub otsesaates 26. mail. Eesti suurima äriideede konkursi ellukutsuja on EAS, partner SEB ja suurtoetaja Nortal. Lisaks neile toetavad Ajujahti Levira, Advokaadibüroo Cobalt, Nasdaq, Tehnopol, Heateo Sihtasutus, Sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Pärnu linn, Tallinna linn, Tartu linn ja Võru maavalitsus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments