Iloni imedemaale tuleb külla illustraator ja lastejooga õpetaja Gea Grigorjev

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Gea Grigorjev erakogu

Gea Grigorjev. Erakogu 

Pühapäeval peab Iloni imedemaal kogupere kunstipäeva illustraator ja lastejooga õpetaja Gea Grigorjev. 

Gea Grigorjevi sõnul kutsub ta nii väikeseid kui ka suuri osalejaid helisid kuulates ärksust ja kohalolekut harjutama ning oma tundeid paberile panema. „Koos teeme oma tormises tundemere lainetuses väikese teadveloleku pausi, uurime toimuvat lähemalt ja laseme siis kogetul paberile voolata,“ ütles ta. „Kasutame nii värve, pliiatseid, kriite, näpuvärve kui ka liimi, kääre ja värvilist paberit.“

Gea Grigorjev on värske Haapsalu elanik ja enda sõnul selle paiga fänn. Hariduselt psühholoog, on ta pikka aega tegutsenud noorsootöö valdkonnas ning otsapidi seotud noorte vaimse tervise portaali Peaasi.ee tegevustega. Tütre sünni järel hakkas ta tegelema kunstiga. Nii arendab Gea Grigorjev end praegu illustraatorina ja koos sõbrannaga avati hiljuti Haapsalus pisike galerii Pildiriiul. Kõige selle kõrvalt kõnnib Gea ka laste jooga õpetajaks saamise teed.

Lisaks Gea Grigorjevi õpitoale saab pühapäeval Iloni Imedemaa kõigil korrustel kunsti teha. Galeriis võib näiteks ekraanilt vaadata, kuidas Ilon Wikland joonistab oma lemmikkoera Sammelit ning seejärel ka ise koerajoonistamist proovida. Mängutoas tehakse mitmeid vahvaid joonistamismänge. Näiteks lõbusat ühisjoonistamist, kus üks osaleja teeb tegelasele pea, järgmine kaela, ülejärgmine keha jne.

Avatud on näitus Tšehhis toimuvale Lidice konkursile saadetud ning auhinnatud eesti ja teiste riikide laste joonistustest.

Üritus on piletitega. Sündmust toetab Eesti Kultuurkapital. Lisainfot leiab SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid kodulehelt www.salm.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments