Algas Eesti kauneima maakodu konkurss

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

 kadaka talu
 
Eesti kauneim maakodu 2015 – Kadaka talu Noarootsis. Foto Birgit Püve / Maakodu 
 
Ajakiri Maakodu jätkab traditsiooni otsida üles kõik kaunid maakodud, suvilad ja aiad üle Eesti ning pärjata neist silmapaistvaim tiitliga "Eesti kauneim maakodu 2016". Läänlastel on konkursil kaitsta esikoht, möödunud aastal võitis peaauhinna Peeter Lepiku ja Viivi Vaaraku Kadaka talu, mis asub Ramsi poolsaarel Noarootsis.
 
Ajakirja Maakodu peatoimetaja Kadri Trammi märkis, et tänavu toimub konkurss kolmandat aastat järjest ning see on aidanud jõuda toimetusel imeilusate ja südamega loodud kodudeni üle Eesti. „Eestis on mitu kauni kodu valimise konkurssi, kuid meie keskendume just maapiirkondades asuvatele kodudele. Igal suvel, kui mööda Eestimaad ringi sõidame, peatub silm talukohtadel, mis on juba korda tehtud või kus vilgas töö alles käib. Soe tunne poeb hinge, et on tegusaid, töökaid ja kindlasti omamoodi missioonitundega inimesi, kes unarusse ning ajale jalgu jäänud talukohtadele uue elu annavad,” ütles ta.
 
Kadri Trammi rõõmustas mullune osavõitjate üllatavalt suur arv – üle poolesaja kandidaadi, ning see näitab, et konkurss „Eesti kauneim maakodu” on inimeste, aga ka meie ühiskonna jaoks tähtis. „Need pered, kes on otsustanud elada maal ja ehitanud sinna kauni kodu, väärivad märkamist ja tunnustamist. Maale kolida on lihtne, kuid seal hakkama saada, elada, sobilik töö otsida või ise töökohti luua, sõpru ja mõttekaaslasi leida – see on võtmeküsimus. Meie konkursi eesmärk ongi väärtustada maaelu ja maal elamist ning tunnustada inimeste oskusi, ilumeelt, maitsekust oma kodu, aia ja koduümbruse rajamisel ning korrastamisel,” lisas ta.
 
Osalema on oodatud nii kaunite maakodude, suvilate ja aedade omanikud kui ka need, kes saavad uhkustada toreda kõrvalehitisega, olgu selleks väliköök, lehtla, terrass või puhkeala.
 
Konkursi peaauhinnaks on 2000 euro väärtuses tööriistu Boschilt. Kogu auhinnafondi väärtus on 4600 eurot.
Peale kauneima maakodu valitakse veel võitjad kolmes kategoorias: kauneim suvekodu, kauneim aed ja kauneim kõrvalehitis. Nende kategooriate parimad saavad koostöös toetajatega vääriliselt tunnustatud. 
 
Konkursil osalemiseks tuleb saata oma kodust pilt koos kaaskirjaga hiljemalt 15. juuniks 2016. Võitjad kuulutatakse välja septembris 2016. Täpsemate tingimuste kohta leiab lisainfot veebilehelt www.maakodu.ee/konkurss.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments