Kaia Kanepi: tipptasemel ma enam konkureerida ei saa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaia Kanepi. Foto: https://www.facebook.com/kaiakanepiEndine Eesti esireket Kaia Kanepi (pildil) teatas Facebooki postituse vahendusel, et haiguse tõttu ta tõenäoliselt maailma tipptasemel enam ei konkureeri, vahendas ERRi uudisteportaal

"Mängin sel nädalal üle pika aja WTA turniiril Stuttgardis, kus alustan kvalifikatsiooniturniirilt. Mängupaus on olnud pikk ja mul on hea meel ennast taas võistlustingimustes proovile panna," kirjutas Kanepi. "Aga. Viimase pooleteise aasta jooksul olen erinevate viirushaiguste tõttu teinud mitmeid lühemaid ja pikemaid pause. Olen andnud lugematu arv analüüse ja pidanud aru erinevate arstidega. Nüüd on selge see, et tipptasemel konkureerimiseks vajalikul määral ma trenni teha ja võistelda enam ei saagi."

"Keda huvitab täpsem diagnoos, siis tegemist on Epstein Barr’I viirusega, mis pingelistes situatsioonides ägeneb ja on mul põhjustanud ka mononukleoosi. Seega pean juba kandadest tingitud minimaalset trenni ja võistlemise koormust veelgi vähendama. Unistada võib, aga annan aru, et tippu tagasi arvatavasti sedasi toimetades enam ei jõua," kirjutas Haapsalust pärit tennisist oma Facebooki lehel.

Kanepi lisas, et kuna ta ei kujuta täpselt ette, mil määral ta edaspidi mängida saab, siis mingit konkreetset võistluskalendrit ja eesmärke edaspidi polegi.

"Kuna ma ei kujuta täpselt ette, mil määral mängida saan, siis mingit konkreetset võistluskalendrit ja eesmärke mul edaspidi polegi," kirjutas Kanepi. "Võtan ühe turniiri korraga ja proovin mängust rõõmu tunda. Eks siis jooksvalt ole näha, kuidas mu tervis ja emotsionaalse seisund vastu peavad ning mis tasemel suudan mängida ja kas see mind rahuldab. Päris lõpetada ma aga ka veel ei taha. Esialgu plaanin lihtsalt nautida seda mängu, eks siis ole näha kas mängin enda lõbuks elu lõpuni või mitte."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
8 aastat tagasi

Eks kòigil on olnud paremaid aegu,aga kindlasti oled sa ùks Eesti parimatest sportlastest. Lootus sureb viimasena. Nii et vòta aeg maha!