Jaanus Karilaid peletas erakonnast partei suurtoetaja Peeter Rebase

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

karilaid
Jaanus Karilaid. Foto. Arvo Tarmula

Ettevõtja ja pikaajaline Keskerakonna suurtoetaja Peeter Rebane astus Keskerakonnast välja, kirjutab Postimehe võrguväljaanne.

“Ausalt öeldes sai kõrini Jaanus Karilaiu ja tema kompanii lollustest,” ütles Rebane ajalehele. “Erakond ei ole enam see, mis ta oli kunagi.”

“Edgari suhtes on mul endiselt respekt. Kaalusin seda otsust pikka kaua aega, aga kuna mul on elus mingid põhimõtted olulised, siis lahkusin,” lisas ta.

Küsimusele, kas ta edaspidi Keskerakonda veel toetab, vastas Rebane: «Inimesed ja erakond on kaks eri asja. Erakonnas palju asjalikke inimesi, aga kahjuks ka palju mitteasjalikke.»

2006. aastast Keskerakonna liige olnud Rebane lahkus parteist tänavu 15. märtsil, selgub äriregistrist. Rebane oli aastaid Keskerakonna suurtoetaja.

Täpselt minut pärast BNSi uudise avaldamist Lääne Elu veebilehel, saabus Jaanus Karilaiult repliik.

“Soovin Peeter Rebasele kõike paremat nn erakonnavabas elus,” kirjutas Karilaid. “Tean, et ta võttis kontakti nii erakonna esimehe Edgar Savisaarega, kui ka mitme keskfraktsiooni liikmega ning püüdis suunata Keskerakonda toetama kooseluseaduse rakendussätteid.”

“Tõesti, võtan vastutuse selles, et see tal ei õnnestunud, aga Keskerakond lähtub eelkõige oma valijate enamuse tahtest. Üks väike grupp ei saa selliselt viisil meie poliitilist päevakorda suunata, Eestil on täna palju tähtsamaid probleeme, mis vajavad käsitlemist,” lõpetas endine Haapsalu volikogu esimees ning praegune riigikoguliige Jaanus Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rk
7 aastat tagasi

Rebane sai mis tahtis – Solarise ehitusloa ja muu taolise. Nüüd edasi on savi juba.

Medja
7 aastat tagasi

kuradi pederast…ärgu inisegu..

See
7 aastat tagasi
Reply to  Medja

käis Karilaiu kohta

Jah
7 aastat tagasi
Reply to  See

Ta on väga ebameeldiv inimene. See on pehmelt öeldud.

proovigu
7 aastat tagasi

iraani rahvaparteisse astuda