Jõesoo püstitas Hannoveri maratonil isikliku rekordi, Tšerepannikov võitis Nõmme jooksu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Argo Jõesoo
 
Argo Jõesoo. Foto arhiiv
 
Kõige parema tulemuse tegi nädalavahetusel läänlastest jooksuradadel Lääne-Nigula mees Argo Jõesoo, kes läbis Hannoveris maratoni uue isikliku rekordiga 2:29.10 ja asus Eesti hooaja edetabeli juhiks sekundilise eduga Heinar Vaine ees, kes jooksis selle aja samuti sel nädalavahetusel, ainult Rotterdamis.
 
Jõesoo parandas isiklikku rekordit üle kolme minuti ja saavutas kaheksanda koha. Jooksu lõpetas 339 naist ja 1518 meest. Vaine oli Haapsalu 10 km maanteejooksul teine, Jõesoo kolmas.
 
Haapsalu jooksu võitja, endine läänlane Sergei Tšerepannikov võidutses Nõmme 5 km jooksul ajaga 15.35. Vaatama kergele vigastusele oli see talle juba teiseks võiduks sel kevadel. Kui Narva Energiajooksul õnnestub poolmaratonis hea aeg saavutada, pole võimatu, et Sergei üritab ka Rio de Janeiro olümpianormi maratonis.
 
Kaasa tegid Nõmme jooksul kiirematest läänlastest veel vennad Luiged ja Tanner. Lauri saavutas kaheksanda, Margus kümnenda ning Lauri Tanner 40 koha. Ajad vastavalt 16.49; 17.33 ja 19.50. Lauri Luik parandas seejuures oma isiklikku rekordit 5 sekundit. Jooksu lõpetas 74 võistlejat. Meeldiv on tõdeda, et Haapsalu 10 km jooks on juba aastaid Nõmme jooksust populaarsem, kuigi on kaks korda pikem.
 
Endel Susi
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mann
8 aastat tagasi

Kuule Endel ,ma püstitasin ka isikliku rekordi käimises. Käisin reisimas kaugemal kui kunagi varem, vot nii !