Haapsalu põhikool tuli jalgpalli osavusfestivali finaalis neljandaks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

haapsalu pk osavusfestivalil
 
Haapsalu põhikooli võistkond. Foto erakogu
 
Teist aastat jalgpalliliidu sisehallis peetud noorte osavusfestivali “Värav" finaalvõistlusele olid Läänemaalt  pääsenud Haapsalu põhikool ja Lihula gümnaasium.
 
Läänemaa eelvõistluse kaks paremat 4.-5. klassi võistkonda, Lihula ja Haapsalu võistlesid 22 finaali lubatud kooli hulgas tublilt. Haapsalu põhikool koguni nii hästi, et kokkuvõttes saavutati kõrge neljas koht. Lihula gümnaasium sai 17 koha. Üldvõidu võttis Tallinna Lasnamäe Vene gümnaasium.
 
Osavusvõistlus “Värav” on noortele jalgpalluritele mõeldud tehnikaharjutuste võistlus. Kokku peavad jalgpallurid sooritama kolm erinevat harjutust: pallivedamise, täpsuslöökide harjutuse ja pallivedamise kombinatsiooni koos täpsuslöögiga. Aasta-aastalt on osavusvõistlus Eesti koolide hulgas muutunud populaarsemaks. Tänavu alustas finaalvõistluse koha püüdmist maakondades kokku üle 120 kooli pea 800 lapsega. Osavusfestival on üks Eesti jalgpalli liidu ja Eesti koolispordi liidu ühisprojektidest, mille kaudu Eesti koolides jalgpalli tutvustatakse.
 
Üksikaladest tuleb esile tõsta Haapsalu põhikooli teist kohta pallivedamise harjutuses ja Lihula gümnaasiumi kaheksandat kohta täpsuslöökide harjutuses.
 
Haapsalu põhikooli esindasid lapsevanem Elen Kuli juhendamisel Krettel Maide, Ingrika Tuulik, Ralf Luks, Kasper Liik, Robi Suder, Henri Suder.
 
Lihula gümnaasiumi esindasid treener Jaanus Getreu juhendamisel Kristel Oosim, Anna Maria Laev, Sander Sõber, Indrek Kivisalu, Mario Reks, Henry Põld.
 
Haapsalu põhikool võistles osavusfestivali finaalvõistlusel teist aastat. Lihula gümnaasium on lõppvõistlusel osalenud kõigil kuuel kevadel. Lisaks teisele ja kolmandale kohale on Lihula saanud ka üldvõidu.
 
Jaanus Getreu
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments