Päästeamet alustab kevadisi reide

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Päästeõppus 136 (1280x853)

Ilusate ilmadega kasvanud maastikutulekahjude hulk paneb päästeameti ja keskkonnainspektsiooni töötajad kontrollreide tegema. Foto: Urmas Lauri

Tuleohtliku aja kehtestamisega 9. aprillist alustab päästeamet koos keskkonnainspektsiooniga kevadisi kontrollreide.

Et soojade ilmade saabumisega on hüppeliselt kasvanud maastikupõlengute arv, on päästeameti peadirektori käskkirjaga tänasest kogu Eestis välja kuulutatud tuleohtlik aeg. See tähendab, et metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal on lahtise tule tegemine keelatud, lõket tohib teha ainult selleks ettevalmistatud kohas.

Keelatud on ka kuluheina ja roostiku põletamine ning muu tegevus, mis võib põhjustada tulekahju.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kaisi teatel alustavad päästeameti tuleohutusjärelevalve ja keskkonnainspektsiooni ametnikud kevadisi reide, et hoida silma peal ohutusnõuete täitmisel.

„Eelolevaks nädalavahetuseks prognoositakse sooja ja päikeselist ilma, mis meelitab inimesed õue kevadisi aiatöid tegema. Kevadise lehtede ja okste põletamisega kutsume inimesi küttekoldevälise tule tegemisel järgima ohutusnõudeid ja tuletame meelde, et kulupõletus on keelatud,” ütles Kais.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments