Tarbijakaitseamet hoiatab nime vahetanud iPhone’i-müüja eest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

iphone_6

Tarbijakaitseamet oli eilseks saanud 15 avaldust Kreedo Marketing OÜ suhtes, mis on lubanud odavaid mobiiltelefone iPhone 6, võtnud pool raha ette ja jätnud telefoni tarnimata.

„Kreedo Marketing OÜ on müügiks pakkunud mobiiltelefone iPhone 6 keskmisest turuhinnast märkimisväärselt odavama hinnaga. Vastavalt kaupleja poolt kehtestatud tingimustele tuli tarbijatel tasuda ettevõttele ettemakseid 50 protsendi ulatuses. Tarbijate pöördumistest nähtub, et mobiiltelefone tarbijatele ei tarnitud, ettemaksuna saadu on hoolimata tarbijate vastavasisulistest nõudmistest samuti tagastamata,” vahendas tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski-Toomik.

Ettevõtte esindaja ei ole osalenud tarbijavaidluste läbivaatamisel tarbijavaidluste komisjonis, ei ole andnud selgitusi tekkinud olukorra kohta ega pakkunud lahendusi probleemse olukorra lahendamiseks. Seni on täitmata ka tarbijavaidluste komisjoni tarbija kasuks tehtud otsus, lisas ta.

Mobiiltelefonide müügiks pakkumiseks kasutatud veebikeskkond www.eststore.eu on praeguseks suletud.

Ametisse on pöördunud ka kaks tähelepanelikku tarbijat, kes juhtisid tähelepanu asjaolule, et RJ Marketing OÜ nimelisele kauplejale kuuluvalt veebilehelt ostu sooritades esitatakse tasumiseks aga Kreedo Marketing OÜ-le kuuluvate rekvisiitidega (sh arveldusarve number) arve. Üks tarbijatest on käesolevaks hetkeks teavitanud ka asjaolust, et RJ Marketing OÜ-lt tellitud, kuid Kreedo Marketing OÜ poolt esitatud arve alusel tellitu on kättetoimetamata ning ka raha ei ole kaupleja tagastanud.  

RJ Marketing OÜ Äriregistri B-kaardile kantud kontakttelefoni number on välja lülitatud, ühendust ei ole selgituste saamiseks võimalik võtta ka RJ Marketing OÜ-le kuuluval veebilehel www.wheelsmartscooter.eu avaldatud kontaktandmete kaudu.

Mõlema ettevõtte suhtes on tarbijakaitseametis algatatud haldusmenetlus.

„Arvestades kõike eeltoodut ning sedagi, et pakkumised veebilehekülgedel www.eststore.eu ja www.wheelsmartscooter.eu on üllatavalt sarnased ning et Kreedo Marketing OÜ ei näita üles initsiatiivi ega tahet tarbijate ees võetud kohustuste täitmiseks ja ebaselge on, miks esitab RJ Marketing toote eest tasumiseks teise juriidilise isiku andmed – kutsub tarbijakaitseamet üles erilisele ettevaatlikkusele nimetatud ettevõtjate suhtes. Tarbijakaitseameti hinnangul ei saa usaldusväärseks pidada ettevõtteid, kes kohustusi tarbijate ees ei täida, kaebusi ei lahenda, puudub kauba või teenusega seonduva tehingujärgne teenindamine ja kauba või teenuse eest esitatakse arve pakkumises nimetamata kolmanda isiku nimel,” sõnas Hanna Turetski-Toomik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
7 aastat tagasi

Igasugune odavmüük peaks muutma ettevaatlikuks!