Ridala volikogu hakkab täna uut esimeest valima

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala volikogu 046

15. märtsi istungil oli saal rahvast täis. Kas ka täna tuleb nii palju inimesi istungit jälgima, pole teada. Urmas Lauri foto

Ridala vallavolikogu valib täna uue esimehe ja aseesimehe. Suure tõenäosusega saab esimeheks senine vallavolikogu liige Olev Peetris.

Peetrise esitab volikogu esimehe kohale volikogus võimule saanud Reformierakonna fraktsioon.

„Ta on suurte kogemustega ja suudab volikogu ohjata,” ütles volikogu vanim liige Raivo Õiglas, kes juhib volikogu uue esimehe valimiseni.

Vallavanema kohale kuulutatakse välja avalik konkurss. Küsimusele, miks otsustati konkursi kasuks, mitte ei leitud vallavanemat ise ja otse, vastas Õiglas: „Pink on lühike. Ega nii väga ole otsitud ka.”

Küsimusele, kas on tõepõhi all sellel, et vallavanema kohta on pakutud endisele Lääne maavalnemale Innar Mäesalule, vastas Õiglas, et ta on kuulnud sellest räägitavat, aga tõsist diskussiooni pole olnud.

Aseesimehe kandidaati ei osanud Õiglas viis tundi enne istungi algust veel öelda.

Oma kandidaadi volikogu esimehe ja aseesimehe kohale kavatsevad välja panna ka endise vallavanema Toomas Schmidti pooldajad ehk valimisliit Ühtne Ridala.

„Peab panema, ei tohi alla anda. Saame pool tundi enne istungit kokku, siis otsustame, kelle esitame,” ütles endine vallavolikogu esimees Toomas Vallimäe.

Kokku saadakse seitsmekesi. Valimisliidu liikmeid Õiglast ja Kalju Hepnerit pole kokkusaamisele kutsutud, sest nemad läksid opositsiooni poole üle.

Vallimäe ütles, et neil on olemas ka oma kandidaat, kes on nõus vallavanema konkursil osalema.

Toomas Vallimäed, Toomas Scmidti ja volikogu aseesimeest Valli Enderit umbusaldas vallavolikogu 15. märtsil. Tänane istung algab kell 16.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ruts
8 aastat tagasi

Direktor Raivo paneb asjad paika! Saate näha veel, nalja hakkab saama.

kinu tehakse
8 aastat tagasi

Susserdajad oleks nagu võitnud juba? Ei tea veel.

sitikas
8 aastat tagasi

Kellel mõistus lühike on….

lugeja
8 aastat tagasi

Salasepitsejaid endid nüüd välja hääletada!Või on pink nii lühike,et rahvas peale ei mahu?

hi-hiii
8 aastat tagasi

Toomas Schmidt tagasi hääletada vallavanemaks ja asi ants.