Pinni sauna vastu on ostjatel suur huvi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pinni saun

Pinni saun vahetab omanikku. Foto Pindi kinnisvara

Riigi Kinnisvara on 65 000 euroga müüki pannud Haapsalus Jalaka tänaval asuva Viigi kooli sauna, mis on rahva seas tuntud Pinni saunana.

Nädalajagu päevi Pindi kinnisvaras müügis olev saunahoone on ligi 110 m2, kuid selle juurde kulub enam kui 3100 m2 suurune krunt rahulikus piirkonnas ja 120 m2 suurune garaaž.

Viigi kooli haldusjuhi Toomas Sula sõnul pole kool enam aastaid sauna kasutanud, sest see on amortiseerunud. 2012. aastal korrastati CO2 raha eest fassaad, katus ja elektrisüsteem, hljem on uuendatud ka veetorustik.    

Sauna müügist saadavat summat saab kool Sula sõnul kasutada investeeringuteks.

Pindi kinnisvara maakleri Annely Sermat ütles, et ostjate huvi kinnistu vastu on olnud ülisuur ja pakkus, et lähiajal võib minna tehinguks.

Kinnistu suurim väärtus on Sermati hinnangul krunt, mida saab suuruse tõttu ka mitmeks jagada.  

Pinni sauna nime sai maja Viigi kooli eelkäija Haapsalu sanatoorse kooli kunagise kauaaegse dirktori Voldemar Pinni järgi. Omal ajal oli saun osa sanatoorse kooli laste ravist ja seda kasutati 2-3 päeva nädalas. Aastatuhande vahetusel tegutses seal ka linnasaun.

Sauna muudab kultuurilooliselt huvitavaks see, et 1990. aastatel suvitas seal kirjanik Olev Remsu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments