Kaitseväe logistikud harjutavad Kiltsi lennuväljal Kevadtormiks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Logistikapataljon õppusel Kiltsi lennuväljal kaks ja pool aastat tagasi. Foto: Urmas Lauri

Logistikapataljon Kiltsi lennuväljal Logistikapataljon alustab Kiltsi lennuväljal õppust Draakon 2016. Foto : Arvo Tarmula

Täna algab Kiltsi lennuväljal ja Klooga harjutusväljal toetuse väejuhatuse logistikapataljoni kolmenädalane õppus Draakon 2016, millest võtab ligi 250 kaitseväelast, teatas kaitseväe peastaap.

Tervet pataljoni isikkoosseisu hõlmav õppus Draakon on kaitseväe toetuse väejuhatuse logistikapataljoni iga-aastane kevadperioodi õppus, mis on allüksusekursuse üheks osaks. Õppusel harjutatakse pataljoni sõja-aja ülesannete täitmist ning kontrollitakse allüksuste varasemalt omandatud teadmisi.

Ajateenijatest tulevased reservsõjaväelogistikud harjutavad toiduainete, kütuse ja varustuse transportimist ning võimalike töö käigus tekkivate probleemide lahendamist. Samuti harjutavad ajateenijad kolonnide julgestamist, tegutsemist vastase varitsusele sattumisel ning üksuse julgeoleku tagamist välilaagri tingimustes.

Õppus kestab 21. aprillini ja on logistikapataljonile sissejuhatuseks maikuus Lõuna-Eestis algavaks kaitseväe õppuseks Kevadtorm.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on kaitseväe väe-ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine, kaitseväe logistilise erialaväljaõppe tagamine ning logistiliste ülesannetega sõjaaja reservüksuste ettevalmistamine. Alaliselt paikneb logistikapataljon Ämari lennubaasi territooriumil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei noh,
8 aastat tagasi

annab ikka sellise autoga liigelda nagu rullnokk.

no+anke+mulle+andeks
8 aastat tagasi

Need noored “autojuhid” kes sõidavad pea 40 tonniste veomasinatega, võiks siis liigelda ka vastavalt.
Hetkel pooled neist liiklevad Haapsalu vahel ikka nagu oleks rullnokk oma bemmiga linna liikluses.

Ah
8 aastat tagasi

mis sa plärad.