Haapsalu neiu pürib New Yorgi moelavale

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Fotod: Merilin Kaustel-Lehemets

178 sentimeetrit pikk, blondide juustega Hanna-Maria Sell on võtnud eesmärgiks kõndida Milano, Pariisi ja New Yorgi kuulsail moelavadel.

Läänemaa ühisgümnaasiumi kümnendas klassis õppival Hanna-Marial on modellitöö kogemust juba neli ja pool aastat. „Esimesed pildid tegi minust sugulane, kui ma olin 13aastane,” tutvustas Hanna-Maria modellikarjääri algust.

Õnnestunud fotod ja lähedase inimese kiitev hinnang andsid Hanna-Mariale julgust oma lapsepõlveunistus täide viia. „Tegelikult mõtlesin esimest korda modelliametile viie-kuueaastase tüdrukutirtsuna,” naeris Hanna-Maria. Sobrasin vanaema riidekapis, panin ilusamad kleidid selga ja kingad jalga ning kõndisin toas lugematu arv kordi edasi ja tagasi, jätkas noor modell. „Vahel pesin isegi põrandaid kontsakingades,” lisas Hanna-Maria.

Tuult tiibadesse sai Hanna-Maria kaks aastat tagasi Kanal 2 saatest „Eesti tippmodell”, kus õnnestus Hanna-Marial läbida tihe eelvoorude kadalipp ja pääseda 12 parema modelli hulka. Ehkki tema eetriaeg piirdus vaid ühe saatega, võtsid pärast väljalangemist temaga ühendust kaks modelliagentuuri. „Helistasid ja küsisid konkreetselt, kas ma soovin tulla end näitama ja nendega koostööd teha,” ütles Hanna-Maria.

Soome suursponsor

Valiku tegemisega Hanna-Maria ei kiirustanud. Ta uuris tuttavailt agentuuride tausta ja otsustas, et ei alusta kummagagi koostööd. „Olin kannatlik ja ootasin paremat pakkumust,” nentis tüdruk.

Parema pakkumuse sai modell mullu oktoobris Erbi modelliagentuurilt pärast menuka Eesti printsessi (Princess of Estonia – ingl) tiitli võitmist. Hanna-Maria jäi agentuuri agendile silma juba eelvoorus, leping modelliagentuuriga allkirjastati pärast konkurssi. Erbi modelliagentuuriga teeb Hanna-Maria koostööd tänaseni.

Modelliagentuuris töötamine on avanud modellile uksed laia maailma. Kõigest kuu pärast agentuuriga liitumist sõitis tüdruk Bulgaaria pealinna Sofiasse konkursile Super Model Universe, kust naasis kolme tiitliga. Peale selle valiti ta Bulgaaria moeajakirja Coiffure kaanetüdrukuks.

Peale Erbi sponsoreerib Hanna-Maria välislähetusi ka rikas soome ärimees. „Kahjuks ei tohi ma tema nime avaldada, sest meie leping ei luba seda,” jäi modell salapäraseks.

Läinud nädalal käis Hanna-Maria Türgis, kus võitis Future Fashion Faces show’. Ta kandis muuhulgas Haapsalu õmbleja Marge Heeringa kootud kleiti. Mõlemad eespool mainitud konkursid kuuluvad moemaailma koorekihti, olles hea hüppelaud maailma absoluutsesse tippu.

Teed tippu soodustab ka Hanna-Maria hea keelevaist. Peale eesti keele valdab ta suhtlustasandil ka inglise, vene ja soome keelt. Aru saab hispaania keelest, kuid rääkimisega jääks veel hätta. Juurde kavatseb Hanna-Maria õppida prantsuse ja hiina keelt. „Hiina turg kasvab väga kiiresti, mistõttu ei saa välistada karjääri Aasias,” selgitas tüdruk.

Hanna-Maria tunnistas, et oma unistuste poole liikumiseks tuleb alustada koostööd mõne välismaise agentuuriga, millel on rohkem tuntust, raha ja võimalusi. „Võin öelda nii palju, et olen alustanud läbirääkimisi Türgi modelliagentuuriga,” rääkis ta.

Modellimaailmas keerleb raha. Kus väiksem, kus suurem. Kui Tallinnas makstakse ühe moesõu eest kuni 150 eurot, siis Milanos algavad tasud 1500 eurost. „Moesõu tasemest ja reklaamitavast brändist olenevalt võib tasu olla kordi kõrgemgi,” teadis Hanna-Maria.

Täpne treeningu- ja toitumiskava

17aastane Hanna-Maria tunnistas, et kuigi talle on looduse poolt antud sale keha, tuleb ilu hoidmisega iga päev vaeva näha. „Mul on täpne toitumis- ja treeningukava,” paljastas Hanna-Maria ilu saladuse. Ta teeb kodus harjutusi ja käib regulaarselt ka jõusaalis. „Lihased ei tohi olla suured, kuid peavad olema kehal nähtavad,” toonitas Hanna-Maria.

Tema toidulaualt ei leia krõpse, karastusjooke, alkoholi ega muid suure suhkrusisaldusega tooteid. „Rõhk on salatil ja puuviljadel,” lausus modell. Ta lisas, et kui esmapilgul võib aktiivne treening ja range toitumiskava tunduda ahistav, siis tema on sellega juba harjunud ning oskavat seda kõike nautida. „Kõige olulisem on olla särav, isegi kui seljataga on pikk lennureis või magamata öö,” nentis modell.

Modellimaailmas õpitu ei jäta Hanna-Mariat maha isegi mitte kodulinnas Haapsalus. Ta tunnistas, et üle koduukse läve astudes peab tema väljanägemine olema esinduslik. „Isegi poodi piima tooma lähen moodsate riiete ja kerge jumestusmeigiga,” rääkis modell.

Modellitöö varjupooleks peab Hanna-Maria teadmatust ja stressi. „Kunagi ei tea ette, milliste inimestega kohtud või millistes tingimustes toimub järgmine moesõu või fotosessioon,” rääkis modell. Ta meenutas, et on pidanud fotograafile poseerima isegi Rummu karjääris vee all.

Hanna-Maria arvas, et pole olukorda, millega ta toime ei tuleks. „Kõige tähtsam on, kuidas konkreetse olukorra lahendan ja mida sellest õpin, et järgmisel korral veel edukam olla,” teatas ta.

Loo autor: Kristjan Kosk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
m.
8 aastat tagasi

Väga viisakas tüdruk ja alati hästi positiivne.
Ainult rõõm teada, et Tal hästi läheb.
Usun enamus kadedad!!!

Normaalne inimene mhhm
5 aastat tagasi
Reply to  m.

Sama

H. Tartust
8 aastat tagasi

Kallis Hanna Maria, su isa oleks väga uhke su üle. Ole tubli ja tee endale nime.Hoia mis on sulle kallis

naine
8 aastat tagasi

las noor inimene tegutseb, läbi tegude saabki inimene aru,mis tal elus vaja on.Neid siidripurkidega kaubamaja parklas istujaid on ju küll ja küll….

kuidas palun?
8 aastat tagasi

kellelgi väga väärastunud/võhiklik ettekujutus moemaailmast ja modellindusest

Arvamus
8 aastat tagasi

Hanna Maria…lase aga minna…eesti inimesed tõesti jube kadedad ja ilgelt kritiseerijad…muud teha eesti inimene ei oska…tõesti ise ei tunnegi inimest…tean et Hanna Maria on kindla meele ja suure teotahtega noor neiu…

maika
8 aastat tagasi

Meeldib tema positiivsus ja teotahe. Eeskuju tänapäeva porisejatele ja mossitajatele. PS Ilmselgelt on negatiivsed kommenteerijad kadedad 😉

õpilane
8 aastat tagasi

Eestlased on ikka jube kehvad inimesed – ise ei teagi tüdrukut, ilmselt pole teda päriselus näinudki, ja juba hakkate kritiseerima ja lausa maha tegema.
Tuult tiibadesse, Hanna-Maria! Sul on palju austajaid 🙂

jaak
8 aastat tagasi

Mitte midagi head.Tavaline maakas.Ja kõhna nagu telefonipost.

kunn
8 aastat tagasi

Tibil mingi tähelepanuvajaduse maania. Langes “eesti otsib superstaari” saates juba esimesena välja.
Välimuselt ka täiesti keskmine.

Normaalne inimene
5 aastat tagasi
Reply to  kunn

Oled Kade we?

Arvamus
8 aastat tagasi

Minuarust lahe…las noored elavad ja tegutsevad…kui sul on antud ilu ja mida kõike veel siis tegutse…elu on elamist väärt…oled noor…tee aga…vanas eas ei tee enam midagi..
Ärge olge kadedad siin kommenteerijad…Tubli eesti neiu!

bhj
8 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

Küsimus ei ole mitte nooruses ja tegutsemises vaid selles et tuleb teha õigeid asju. Küsimus on selles kuidas need õiged asjad ära tunda.