POLITSEI: Haapsalus tegutseb liputaja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võnnu tänav. Foto: Kalev Viik

Võnnu tänav. Foto: Kalev Viik
Võnnu tänav. Foto: Kalev Viik

Haapsalus on juba mõnda aega tegutsenud liputaja, ütles Läänemaa politseijuht Andrei Tartuhin Lääne Elule. „Võib-olla on neid isegi mitu,“ lisas ta.

„See on juba viies või kuues kord, kus öö jooksul on Haapsalu eri paigus lipuvarrastesse kerkinud Eesti sini-must-valged lipud,“ selgitas politseijuht.

Hämmingut tekitab tõsiasi, et Haapsalu puhkeb ootamatult lipuehtesse päevadel, mis pole ametlikult lipupäevaks kuulutatud.

Täna öösel puhkes lipuehtesse näiteks Võnnu tänav.

Võnnu 53 maja omanik Vello kinnitas, et tema oma maja lipuhoidjasse lippu ei heisanud. „Lipupäev on ju alles kuu aja pärast,“ uuris hämmingus mees kalendrit. „Mul tegelikult polegi majalippu,“ tunnistas Vello.

Novembris olevat Tartuhini sõnul üleöö lippudega kaunistatuks saanud Kastani elamurajoon ning mullu septembris lehvinud lipud Sambla tänava kandis.

Millal ja kus liputaja järgmine aktsioon toimuda võiks, seda politseinikud ette ennustada ei oska.„Mingit kindlat tegutsemismustrit veel välja joonistunud ei ole,“ nentis Haapsalu konstaabel Meelis Laurmann.

„Käekiri on liputajal sama,“ nentis Tartuhin. Lipud, mida liputaja salamahti heiskab, on tuttuued, samuti ka lipuvardad. „Kapo peaks uurima, kust liputaja nii palju raha on saanud, et järjest sadade kaupa [sada uut majalippu koos lipuvardaga maksab u 4000 eurot] uusi lippe osta,“ arutles Tartuhin.

„Raske on teda milleski süüdistada,“ ütles politseijuht, lisades, et ette võib heita liputajale vaid seda, et ta heiskab lipu öösel, enne ametlikku lipuheiskamisaega.

Ametlikku uurimist politsei alustada ei kavatse. Kahtlusaluseid on Tartuhini sõnul rohkem kui üks. „Võtsime küll DNA proovid, et kindlaks teha, kas liputaja tegutseb üksinda või on neil moodustatud mingi salatselts,“ ütles politseijuht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uudised, mis ootavad oma tõehetke | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Kell 11:11 „POLITSEI: Haapsalus tegutseb liputaja” […]

Lollid kommenteerijad
7 aastat tagasi

Ärge lugege kui ei meeldi. Tüüpilised kastis elavad Eestlased kes ei aksepteeri ühtegi nalja ja ainult vinguvad, et kõik mis tehakse on halb. Aja oma tagumik sealt arvuti tagant välja ja tee ka mida sa laik loll! See on tuju tõstmiseks ja nalja tegemiseks mõeldud, on sinu sorti nali või mitte aga ära maha tee teise inimese tööd!

Loll
7 aastat tagasi

Kehtib ju sinu enda kohta, kohe vinguma kui keegi vingub!

Vallo
7 aastat tagasi

HA-HAA

Aita.M.
7 aastat tagasi

Mina nägin ka seda liputajat. Oli teine sellina ümara näoga ja kiilakas ja vaevatud olemisega üle keskealine, mees hästi ülbe ja üleoleva olemisega. Suvel sõidab villise ja koeraga ringi. Peamiselt on teda näha ebakaines olekus saarevälja Didrihi õllekas.

Präänik
7 aastat tagasi

“Võtsime DNA proovid”. Yeah right..

viigi Marta
7 aastat tagasi

Taratuhha ise ongi see liputaja, rahad koguaeg nullis, naine kurdab tal.

Anonüümne
7 aastat tagasi

Aaaahaa!

maali
7 aastat tagasi

no täna pole mötet uudiseid lugeda,puhas ajaraisk

teadja
7 aastat tagasi

Napakas nali.

njaa
7 aastat tagasi
Reply to  teadja

Just ajuhälvikud. Midagi paremat ei suutnud välja mõelda?

HIII-HIII-HIII
7 aastat tagasi

🙂