Lihula eelarve lendas ootamatult lakke

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kristi Märk palverännukonverentsil
Kristi Märk. Foto: Erakogu

Ebameeldiv vahejuhtum leidis aset Lihula vallavalitsuses, sest ootamatult lendas valla eelarve lakke. Valla pearaamatupidaja Maire Pank ütles Lääne Elule, et tänase päeva jooksul üritatakse eelarve taas kokku saada.

Vallavanem Varje Ojala-Toos polnud eelarve lakkelendamist täna hommikul nõus kommenteerima.

Tundmatuks jääda sooviv vallaametnik aga ütles, et eelarve lakkelendamise põhjustas vallavalitsuse info- ja arenguspetsialist Kristi Märk.

„Ma tõesti ei osanud arvata, et vallavanema kabinetti sisenedes tõuseb selline tuuletõmbus, mis tema töölaualt valla tänavuse eelarve lakke lennutab,“ nentis Märk, lisades, et kuumade kevadilmade tõttu on vallamaja aknad sageli avatud.

Pearaamatupidaja sõnul olid täna hommikul veel korrektselt kokkulappamata põhitegevuse tulud (2 560 756 eurot), osa põhitegevuse kuludest (- 2 469 218 eurot) ning likviidsete varade muutus (183 810 eurot). Korrektses virnas on vallavanema laual Maire Pangi sõnul nii investeerimistegevus (135 205 eurot) kui ka finantseerimistegevus (140 143 eurot).

„Õnneks jõudis volikogu juba veebruaris vallaeelarve heaks kiita, seega on tuulesegadusest tekitatud kahju minimaalne,“ nentis vallavanem Ojala-Toos keskpäeval ja lisas, et praegu koostatakse vallavalitsuses eeskirja eelarve edasiste lakkelendamiste vältimiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uudised, mis ootavad oma tõehetke | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Kell 12:12 „Lihula eelarve lendas ootamatult lakke” […]

Tüüpiline
7 aastat tagasi

Lihula ju 3 vald tagantpoolt .