Lennuamet peatas Aviesi lennuloa, hiidlased ja saarlased jäid lennukita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

avies 2016-04-01 10.45.50
Foto: Aviesi veebilehe kuvatõmmis

Lennuamet peatas reedest Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi lendava pankrotis lennufirma Avies AS lennuettevõtja sertifikaadi (AOC), mille tõttu ei tohi ettevõte pakkuda enne puuduste kõrvaldamist lennuteenust.

“Järelevalvetegevuse käigus tuvastas Lennuamet, et AS Avies ei ole suutnud osaliselt täita regulatsioonides kehtestatud nõudeid, mille kohaselt oleks tagatud lennuohutusstandartidele vastavus”, teatas lennuamet.

“Selle tulemusel on reedest AS-i Avies lennuettevõtja sertifikaat peatatud kuueks kuuks või kuni peatamise aluseks olnud puuduste kõrvaldamiseni. Sertifikaadi peatumise ajal ei tohi AS Avies tegutseda lennuettevõtjana, ehk pakkuda lennuteenust. Peatumise perioodil on AS-il Avies võimalus restruktureerida ja parendada tegevusi ning kõrvaldada tuvastatud puudused,” lisas amet.

Lennundusettevõtted peavad vastama regulatsioonides kehtestatud nõuetele, mille täitmist Lennuamet kontrollib, näiteks ohutusjuhtimissüsteemid, vastavusseiresüsteemid, maapealne teenindus ja lennutegevus. Lennuameti sõnul Avies eelpoolnimetatud tingimustele ei vastanud. “Mis aga täpsemad puudused olid, seda ei saa me kahjuks kommenteerida,” ütles Marelle Pihlak Lennuametist.

Aviesi juhatuse esimees Allan Soll ütles BNS-ile, et nendeni pole lennuloa peatamise teade veel jõudnud, mistõttu täpsemaid kommentaare ta anda ei saa.

Pileti ostnud reisijatel tuleks ühendust võtta AS-iga Avies, vaidluste lahendamisel võib pöörduda abi saamiseks ka Tarbijakaitseameti poole.

Avies lendab Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi.

Veebruari lõpus kinnitasid pankrotistunud ettevõtte lausaldajate üldkoosolekul ühehäälselt ettevõtte uue tegevuskava, millele oodatakse kohtu poolt lähiajal kinnitust.

Harju maakohus kuulutas möödunud aasta 26. juunil välja lennufirma Avies AS-i pankroti ja nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Veli Kraavi.

Aviesi pankrotti nõudsid Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB. Võlausaldajate esimesel kohtumisel otsustati, et ettevõtet siiski ei likvideerita ja ettevõte jätkab oma tööd.

2015. aasta juuli keskpaiga seisuga olid Aviese võlad suurusjärgus 8,3 miljonit eurot. Restruktureerimise käigus arutatakse, kas vähendada võlanõudeid või need ajatatakse, ütles ettevõtte pankrotihaldur Veli Kraavi toona.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments