Haapsalus Krahviaias alustati PRIA toetusel uuenduslikku heakorra pilootprojekti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Krahviaed Arvo TarmulaKrahviaed saab peagi täiesti uue väljanägemise. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse teatel algavad Krahviaia korrastustööd sel aastal tavapärasest veidi teisiti.

"Käesoleval aastal alustame PRIA toetusel Krahviaia heakorra pilootprojektiga, mille raames jõudsid eile kohale esimesed 21 lammast, kes sel suvel hoolitsevad, et muru linna olulisemas pargis oleks laitmatu," ütles Haapsali Linnahoolduse tegevjuht Alo Lõps.

Juhul, kui projekt õnnestub ja andmed näitavad, et see uuendus end õigustab ega kujuta ohtu linnakeskkonnale, võetakse järgnevatel aastatel linna vastu juba vähemalt 101 lammast.

Projekti järgmine etapp näeb ette, et osad lambad lastakse ka promenaadile. Lõps märkis, et see etapp on seotud täiendavate riskidega, kuna seni pole katsetatud, kuidas lambad suhtuvad roosidesse, mis on juba aastaid Haapsalu promenaadi uhkus.

"Kuna meie uued abilised pole kursis suveürituste ajakavaga, siis palume kõigilt linlastelt mõistvat suhtumist ja kui mõned lambad peaksid linnatänavatele sattuma, palume eksinud loomad võimalusel Krahviaeda tagasi juhatada," ütles Lõps.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus Karilaid korraldas Krahviaia heakorra pilootprojekti ümber | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Selle aasta veebruaris Tiit Moori asemel Haapsalu Linnahoolduse nõukogu liikmeks saanud Jaanus Karilaiu juhtimisel tehakse eelmisel aastal alustatud Krahviaia heakorra pilootprojekt ümber. […]

Uudised, mis ootavad oma tõehetke | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Kell 12:27 „Haapsalus Krahviaias alustati PRIA toetusel uuenduslikku heakorra pilootprojekti” […]

juss
8 aastat tagasi

Juhul, kui projekt õnnestub ja andmed näitavad, et see uuendus end õigustab ega kujuta ohtu linnakeskkonnale, võetakse järgnevatel aastatel linna vastu juba vähemalt 101 lammast.

See kamp tuleb siis Toompealt?

Küsimus
8 aastat tagasi

Ridala jäämeister rääkis 22. märtsi AK-s, et Tagalahes olev suur (???) jäämägi on sedavõrd suur, et vaevalt ta enne maikuu keskpaiku sealt kaob. Olen püüdnud seda juba mitu päeva leida, aga ei tea kust seda otsida, või on hr Õiglane ka selle nagu Ridala vallavanema ära kaaperdanud. Oskab keegi öelda?

sorts
8 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

see läks noarootsi silla aluseks

sortsile
8 aastat tagasi
Reply to  sorts

Suured tänud! Tänu sinule sain aru, et jäämeistri sõnad ongi veepealne osa, mis päikese tõusul kohe sulab. Tahaks loota, et kevadel ka päike Ridala valda jõuab ja jäämeister oma saha saab ulualla lükata.

vanamemm
8 aastat tagasi

Loomulikult on aprilli naljaga tegemist??

maali
8 aastat tagasi

ma siiski usun,et tegu aprillinaljaga vöi mis?!

Pakkumine
8 aastat tagasi

Vabandust vea pärast. Mitte juhtlambaga vaid juhtoinaga.

Pakkumine
8 aastat tagasi

Kuna Nebikatil on juba ammu kindel soov minna Ridala vallaga Haapsaluga kokku, siis hea tahte märgina võiks alustuseks ka Ridala omalt poolt loovutada Krahviaeda 8 lammast koos juhtlambaga. Arvan, et valla rahvas kiidaks seesuguse algatuse igati heaks. Vallarahvas, mida arvate?

Hea mõte
8 aastat tagasi
Reply to  Pakkumine

Igati kuldaväärt idee. Nebokatile peaks hästi sobima, pole kaugel lõunat söömas käia.