Siim Kallas: tahan avalikkuse ees oma seisukohti kaitsta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Siim Kallas, Vice-President of the EC in charge of TransportSiim Kallas. Foto: arhiiv

Aprillis presidendiks kandideerimisest teatava Reformierakonna auesimehe Siim Kallase sõnul tahab ta selle ülesastumisega oma seisukohti avalikkuse ees kaitsta, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"Kogu aeg räägitakse, et miks keegi ei tee midagi, miks ei toimu mingit avalikku väitlust. Teiselt poolt Eesti põhiseadus ja Eesti presidendi valimise seadus ütleb, et kampaania algab pihta neli päeva enne presidendi valimist riigikogus. Seal vahepeal on mingi moment, kus peaks nagu midagi ütlema ja kuna mina isiklikult olen sellise avaliku väitluse ja avaliku lahingu inimene, ma tunnen ennast siis mugavalt, kui ma saan oma seisukohti kaitsta, siis ma otsustasin, et ma teen asja selgeks ja ütlen, et 16. aprillil ma kavatsen oma seisukohti esitada," selgitas Kallas ERR-i raadiouudistele.

Kallas ütles, et Reformierakond ei ole erakonnana tema toetamist otsustanud, alanud pole veel ka läbirääkimised teiste erakondadega ja isegi kui täna hakata tahtma mingit kokkulepet sõlmida, siis on suhteliselt suur tõenäosus, et need kokkulepped võivad ajas oluliselt muutuda.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas
8 aastat tagasi

tõesti valitakse presidendiks see kaabakas? Äsja padi FBsse üles video, kus Kallas jooksis reporteri eest, et mitte anda vastuseid 10. miljoni kadumise asjus! Häbi!

uba
8 aastat tagasi

Viimati pani Kallas putku Brüsselisse tagasi,kui peaministri valimine oli.Tema närvid vastu ei pea rahva “klatšile”,ei tea,kuidas ta kandideerida julges,jälle samm samasse ämbrisse.Oleks veel,et tõesti ta muudaks riigi edukaks,ajaks riigikorra joonde,kuid pole see presidendi võimuses.

Kas
8 aastat tagasi

tõesti ei ole meil ühtegi ausat ja eetilist inimest kui selline suur varganägu tahab presidendiks kandideerida. Tema koht pole mitte Kadriorus vaid trellide taga

vanamees
8 aastat tagasi

Ärge närveerige ilmaasjata. Teie arvamus ei loe. Valijamehed valivad, mitte teie.

plats puhtaks
8 aastat tagasi

see töö jäi isamaamüüjatel tegemata, vastupidi, tehakse siiani juunikommunistidega agaralt koostööd ja mõnitatakse rahvast

rk
8 aastat tagasi

nii ja naa.
jah, see 10 milli on ähmane keiss. Aga mõelga kas mis ajast. Siis toimus iga kuu mingi ähmane suurettevõtte “erastamine” ja misiganes muid tehinguid.
Hetkel on aga Siim Euroopas asjalik vend olnud, omad kogemust, valdab keeli, pole muldvana ja mõtlemisvõime on olemas. Suht soliidne näeb välja.
PS. Vist isegi ei näri nätsu kui USA president maandub ega hoia Briti kuninganna kõrval käsi taskus 🙂

eelmisele
8 aastat tagasi
Reply to  rk

Täisa nõus, et tol ajal nii oli, kuid kõik need tolleaegsed pätid ei kandideeri Eesti presidendiks. Presidendi jaoks peaks kehtima ikkagi vist veidi kõrgendatud nõuded. Või mis?

rk
8 aastat tagasi
Reply to  eelmisele

Oleneb kui kaugele ajalukku sukelduda ja kuhu piirid tõmmata. See 10 milli on 20+ aasta vanune juhtum.
20 aastat enne presidendiks saamist oli Rüütel Eesti suurimaid punaseid. Või mis?
Lennarti isa oli kes, suurim kommu? Ansip oli kes, suur Tartu kommu? Aga kes on Lauristini vanemad?
—- ma ei vaataks asju nii. Oluline on mis on nüüd ja mis saama hakkab. Eeldame, et oleme eurooplasteks saanud ja segane üleminekuaeg on ajalugu.

eelmisele
8 aastat tagasi
Reply to  rk

Ilmselt jääme sinuga eriarvamusele. Mina siiski ei arva, et mehest, kes on riigilt sellise varanduse sise vehkinud, peaks saama president. Ja mis veelgi hullem, mehel on väga kehva mälu.

eelmisele
8 aastat tagasi
Reply to  rk

Üks hull asi meenus veel – Reformierakond.

AP
8 aastat tagasi
Reply to  eelmisele

hull asi – Reformierakond, praegu ju haibitakse Marina Kaljuranda hullult. Ei ole küll reformar aga sõuab hoogsalt seal tuules. Pigem Kallas kui emalik Kaljurand.

Ruts
8 aastat tagasi

nii kehva mäluga inimest ei ole presidendiks vaja. Kurb kui täna ei mäleta mis eile ütles. sellega võib riigile olulist kahju teha. Kui vahepeal mälu taastunud on siis võiks rääkida mis meelde tuli enne kandideerimist.

Põnevil
8 aastat tagasi

Huvitav, mis seisukohtadest jutt käib? Kas 10 ja 27 milli küsimuses on mälu tagasi tulnud? Võiks ehk sedagi valgustada, mis ülesanne oli Haapsalu rahvuskangelasel LIPSTOKIlL Eesti Pangas! Ega vist ühtegi muud ülesannet peale VEB fondi varjamise ja kuriteo aegumise aja täis jooksutamise polnudki.

Tiu
8 aastat tagasi

Ikka ja jälle tahetakse juudid riiki juhtima panna. Huvitav mitu korda peab ajalugu tõestama et millegi muuni kui enda rahva paljaksvarastamiseni see ei vii. Aga eks juudapartei tahab ikka oma rabisid võimulke upitada.

Rabi
8 aastat tagasi

Meie püüame korraldada selliste presidentide valimisi, kelle minevikus leidub mingi selgusetu tume lugu. Siis nad on meie eeskirjade ustavad täitjad paljastuste kartusel ja inimlikust soovist hoida võimuga saavutatud eesõigusi, eelistusi ja auavaldusi, mis on seotud presidendiseisusega. Saadikutekogu hakkab kaitsma, katma, valima presidenti, kuid meie võtame temalt seaduste esitamise ning muutmise õiguse ja anname selle õiguse vastutavale presidendile, nukule meie käes.