Toomas Schmidtist sai eile Ridala volikogu liige

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala volikogu 048

Toomas Schmidt on läinud kolmapäevast kodune. Foto: Urmas Lauri 

Nädala eest Ridala vallavanema ametist tagandatud Toomas Schmidtist sai volikogu liige.

„Avalduse tegin ära, jätkan volikogus,” ütles Schmidt. Volikogu umbusaldas teda läinud teisipäeval, 15. märtsil. „Kolmapäevast [16. märtsist]  olen vaba mees.”

Ridala valla valimiskomisjon ennistas Schmidti volitused 22. märtsil. Volikogust lahkub nüüd asendusliige Kalju Juurik, tema volitused lõppesid samuti 22. märtsil, selgitas vallasekretär Igor Pogodin.

Schmidt peab tagasi astuma ka paljudest muudest vallavanema staatusega seotud ameteist, sh Läänemaa omavalitsusliidu juhi kohalt. Tema umbusalduse algataja Reimo Nebokat on Lääne Elus öelnud, et Schmidt võiks olla Haapsalu ja Ridala liitumiskõneluste komisjonis.  

„Läbirääkijad peaksid olema need, keda ei ole umbusaldatud,” ütles Schmidt selle kohta.

15. märtsil umbusaldas volikogu ka esimeest ja aseesimeest. Volikogu vanim liige Raivo Õiglas on nüüd uue esimehe valimiseni volikogu esimehe asendaja. Pogodini sõnul valitakse volikogu uus esimees arvatavasti aprillis.

Vallavanemat on volikogul aega valida kaks kuud ehk 15. maini. Kui seda ei suudeta, muutub volikogu tegutsemisvõimetuks, lisas Pogodin.

„Ega midagi rõõmustavat selles ole, kui oma sõbrad su maha müüvad,” ütles Schmidt.

Ta ütles, et uue töökoha otsinguga ta praegu väga ei tegele. Volikogu talle mingit hüvitist ei määranud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks ole
8 aastat tagasi

ma mõtleks 10 korda järele, Ridala valla elanikuna, kas Haapsaluga liituda. Pidades silmas neid imelikke sõpradele ametikohtade jagamisi ja skandaale linnavara-ameti ja muude asjade ümber.

eit
8 aastat tagasi

Kõigepealt tuleks see Nebokati poisu sealt välja lüüa. See pole tal papa rahakoti tühjendamine.

Ridal Valla Elanik!
8 aastat tagasi

Haapsalu ja Uuemõisa võiksid juba kokku kolida! 1 vald ja korras.. ega siin pole mingit suuremat juttu ju kah vaja ajada ma arvan selles suhtes :/

Ridala valla elanikule
8 aastat tagasi

Millest selline arusaam? Seni kuni riik on nüüd hakanud aru saama, et võiks vee sogamiseks haldusreformi ka korraldada, aga samas uute haldusüksuste toimimise mehhanism veel paika panemata.

.
8 aastat tagasi

Vallavalitsuses veel küll eitesi,keda minema saata. Nebokat võiks seal ka suurpuhastuse teha.

...
8 aastat tagasi

Toomas püsigu pildil,ärgu andku alla..Kes on sul sõber,kes “sõber” tuleb ilmsiks.Toomas on s õ b e r ,muudu ta ei aitaks ühinemisel ja veel hüvitiseta.

jummal hoia
8 aastat tagasi
Reply to  ...

et kitsest kärner tehakse, liitumis läbirääkimise komisjonist tuleb ta kohe eemaldada, kindel vastutöötaja

to jummal
8 aastat tagasi
Reply to  jummal hoia

Mine kiiresti arsti juurde, ilmselt on sinu puhul tegu süveneva haigusega.

mine
8 aastat tagasi
Reply to  to jummal

võta järjekord ära

linnas
8 aastat tagasi

liige, maal……………………………….

vanamees
8 aastat tagasi

Jälle Raplamaa sõnumid!? Siin on Läänemaa.

Toomas Schmidtist sai eile Ridala volikogu liige | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Toomas Schmidt on läinud kolmapäevast kodune. ARVO TARMULA  Nädala eest Ridala vallavanema ametist tagandatud Toomas Schmidtist sai volikogu liige. „Avalduse tegin ära, jätkan volikogus,” ütles Schmidt. Volikogu umbusaldas teda läinud teisipäeval, 15. märtsil. „Kolmapäevast [16. märtsist]  olen vaba mees.” Ridala valla valimiskomisjon ennistas Schmidti volitused 22. märtsil. Volikogust lahkub nüüd asendusliige Kalju Juurik, tema volitused lõppesid samuti 22. märtsil, selgitas vallasekretär Igor Pogodin. Schmidt peab tagasi astuma ka paljudest muudest vallavanema staatusega seotud ameteist, sh Läänemaa omavalitsusliidu juhi kohalt. Tema umbusalduse algataja Reimo Nebokat on Lääne Elus öelnud, et Schmidt võiks olla Haapsalu ja Ridala liitumiskõneluste komisjonis.   „Läbirääkijad… Loe rohkem »

tüütab juba
8 aastat tagasi

On mingi mõte ka asjal, iga artiklit kopeerida?? Kes neid loeb, sama jutt artiklis ja kommentaarides?

müüdav
8 aastat tagasi

ütle, kes on su sõbrad ja ma ütlen kes oled sa ise