Kullamaa vald toetab gümnaasiumiõpetajate palka 25 000 euroga

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kõrgepingeliini arutelu Kullamaal 001

Kullamaa volikogu peab Kullamaal gümnaasiumiastme säilimist peatähtsaks ja toetab gümnaasiumiõpetajate töötasu põhikooli töötasu arvelt. ARVO TARMULA

Kullamaa vald toetab Kullamaa keskkooli gümnaasiumiõpetajaid tänavu 25 000 euroga, sest riigi eraldatud toetusest ei jätku.

Riik annab raha eraldi põhikooli õpetajate ja gümnaasiumiõpetajate töö tasustamiseks. Kui rahast ei piisa, võib kohalik omavalitsus põhikooli õpetajate tööjõukulu toetust kasutada gümnaasiumiastme õpetajate tasustamiseks, aga selleks on vaja volikogu iga-aastast otsust. Samasuguse otsuse võttis volikogu vastu ka mullu.

Kullamaa valla arengukava  näeb ette, et Kullamaal on keskkooliastme säilitamine üks põhilisi eesmärke. Kullamaa keskkooli on praegu 124 õpilast, neist 27 on keskkooli osas.

Kullamaa valla selle aasta eelarves on Kullamaa keskkooli hariduskulu kokku ligi 710 000 eurot, sellest on riigilt saadav toetus 326 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
8 aastat tagasi

ma sain nii aru, et mitte ei toeta ise, vaid kasutavad põhikooli õpetajate töötasuks riigi poolt antud raha keskkooli õpetajatele palga maksmiseks.
valesti sain aru või?

vaatleja
8 aastat tagasi

Väga rumal otsus. Vägisi keskkooli hoidmine on suur valla raha raiskamine. Teised valdkonnad virelevad selle arvelt. 27. keskkooli õpilasest vähemalt 10 on teistest valdadest ja Kullamaa koolitab oma vähese rahaga neid. Pluss veel ühiselamud, kõik valla kulul. Aga volikogu liikmetel oma lapsed ka keskkoolis, siis peab ju nii otsustama. Tekib küsimus, miks Märjamaal elav gümnasist Märjamaa gümnaasiumis ei õpi?

Siim
8 aastat tagasi

Ja Lihula või Märjamaaga liitudes keskkool jääb- lubage naerda. Lihulagi vaagub hinge aga me peame ikka Kullamaad nui neljaks üleval pidama. Nüüd maksame põhikooli palga ka keskkoolile ja kannatavad õpetajad kes saavad vähem mida siin on uhke olla

tubli,
8 aastat tagasi

nigulaga ei liitu,muidu kool kadunud