Heikki Sool: meie lauatennisistid tegid ajalugu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lauatennis Foto Margit TammFoto: Margit Tamm

Eile Tallinnas lõppenud Eesti 2016. aasta lauatennise individuaalsed meistrivõistlused tõid mitmeid üllatusi ja palju väga tasavägiseid mänge. Eelkõige heas sportlikus vormis oleva valitseva Eesti meistri Vallot Vainula kaotus veerandfinaalis võistluste kõige võitluslikumas mängus 3-4 Viljandi LTK mängijale Rivo Saaremäele, kes tegi supermängu. Rivole oli see esmakordne medalivõit (pronks) täiskasvanute meistrivõistlustelt.

Teadmine, et meie Aaro Õismets ja Toomas Vestli on paarismängus tugevad ja aastaid koos mänginud (kuigi veel juuniorid), andis lootusi medalivõiduks. Laupäeval alistasid nad Varmo Onton-Sergei Kljutšenkovi 3:1 ja seejärel veerandfinaalis sama tulemusega Aleksei Nikonorov-Artjom Hiisku. Pääs poolfinaali ja ka vähemalt pronksmedalid olid sellega juba käes ning pinged maas.

Pühapäeva hommik ei alanud just kõige paremini. Nimelt peatasid liikluspolitseinikud Riisipere – Ääsmäe lõigul meie sõidu, kuna siinkirjutaja ületas sõidukiirust. Teadasaamine, kuhu kiirustame, lõppes inimliku ja noomiva hoiatusega. Tänud meestele!

See aga andis sellise positiivse energialaksu, et poolfinaalis alistati kindlalt 3:1 (teine geim 20:22) Aleksandr Lušin-Arjom Putškov. Finaalis ei saadud veel vastu 15-kordsetele Eesti meistritele Vallot Vainula-Aleksandr Smirnov. Tulemuseks 0:3 kaotus, kuid ajalugu oli tehtud ja läbi aegade esimene medal Eesti individuaalsetelt meistrivõistlustelt meestele on nüüd ka Läänemaal. Hõbe.

Üksikmängus nii hästi ei läinud, Aaro oli 9. ja Toomas 18. Hea võistluse tegi ka Karin Talving, kes pidas alagrupis maha kolm väga pingelist ja tasavägist mängu. Kõigepealt kaotas kunagisele Eesti meistrile Pille Veesaarele 2:3 (5.geim 9:11), võitis Getter Põru (Viljandi) 3:2 ja kaotas 2:3 Suimets Annegretele (Nõmme SK).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
8 aastat tagasi

Mina tean et härra Sool on Vestli ja Õismetsa autojuht,mitte treener. Poiste treener on Eduard Brok-edu talle!

Palju õnne!
8 aastat tagasi

Palju õnne Vatla poistele ja nende treenerile Eduard Brokile suurepärase kordamineku puhul! Vatla- Läänemaa lauatennise pealinn!

Heikki Sool: meie lauatennisistid tegid ajalugu | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Foto: Margit Tamm Eile Tallinnas lõppenud Eesti 2016. aasta lauatennise individuaalsed meistrivõistlused tõid mitmeid üllatusi ja palju väga tasavägiseid mänge. Eelkõige heas sportlikus vormis oleva valitseva Eesti meistri Vallot Vainula kaotus veerandfinaalis võistluste kõige võitluslikumas mängus 3-4 Viljandi LTK mängijale Rivo Saaremäele, kes tegi supermängu. Rivole oli see esmakordne medalivõit (pronks) täiskasvanute meistrivõistlustelt. Teadmine, et meie Aaro Õismets ja Toomas Vestli on paarismängus tugevad ja aastaid koos mänginud (kuigi veel juuniorid), andis lootusi medalivõiduks. Laupäeval alistasid nad Varmo Onton-Sergei Kljutšenkovi 3:1 ja seejärel veerandfinaalis sama tulemusega Aleksei Nikonorov-Artjom Hiisku. Pääs poolfinaali ja ka vähemalt pronksmedalid olid sellega juba käes ning… Loe rohkem »