Haapsalu noor akordionist võitis üleriigilise konkursi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Martin Märdimäe

Martin Märdimäe võitis kuni 8aastaste akordionistide üle-eestilise konkursi. ARVO TARMULA

Haapsalu muusikakooli 1. klassi akordioniõpilane Martin Märdimäe võitis oma klassis noorte akordionistide üleriigilise konkursi.

Esmalt võitis Martin Märdimäe Viimsi muusikakoolis peetud regionaalse konkursi kõige nooremate, kuni 8aastaste klassis. Ta sai žüriilt peaaegu maksimumpunktid ehk 24,78 punkti 25 võimalikust.  Viimsis osales selles klassis 11 noort akordionisti.

Regionaalse konkursi võitjana osales Märdimäe 18. märtsil Keila muusikakoolis peetud üleriigilisel konkursil. Tema vanuserühmas võistles 16 üle Eesti parimat noort akordionisti ja Märdimäe võitis ka selle konkursi. Žüriis olid muusikaakadeemia õppejõud Tiit Kalluste,Tiina Välja (on ka Henri Zibo õpetaja) ja Sirje Mõttus.

„Punktid tulevad õigete pillimänguvõtete, muusikalise soorituse ja lavalise käitumise eest,” selgitas Haapsalu muusikakooli akordioniõpetaja Sirje Roogla. Tema käe all õppis ka tunamullu Klassikatähtede saates teiseks tulnud ja praegu muusikaakadeemias õppiv Henri Zibo.

Muusikakoolide konkursil osales kokku umbes 300 õpilast, nende seas 70 akordionisti.

Martin Märdimäe õpib akordionit teist aastat, alguses eelklassis ja nüüd 1. klaasis. Ta on Uuemõisa algkooli 1. klassi õpilane. Konkursile pidi minema ka teine Roogla õpilane, aga tema jäi haigeks.

Roogla sõnul teeb ta lastele selgeks, et nad lähevad konkursile korralikult mängima, mitte aga kedagi võitma.

„Akordionimängu tase on tõusnud,” nentis Sirje Roogla. „Kõik pingutavad, konkursilood on rasked ja keerulised.”

Roogla sõnul on teistel muusikakoolidel häid ja kalleid pille, aga nüüd loodab ka Haapsalu muusikakool Hooandja kaudu ühe uue Itaalia pilli osta. See maksab 2600 eurot, ent pill, millega Tallinna muusikakool konkursil käis, jääb 5000 euro kanti.

„Seda raha meie kokku ei saa,” sõnas Roogla.

Haapsalu muusikakoolis õpib praegu 9 akordionisti. Roogla tõstis esile vanemate toetavat rolli, mis on eriti tähtis algusaastail.

Sirje Roogla pälvis tänavu Eesti akordioniliidu tunnustuse, ta sai silmapaistva õpetaja tiitli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Annely Lember
7 aastat tagasi

Palju õnne tublile võitjale ja õp. Sirje Rooglale, kelle käe all sirguvad alati head akordionistid.

Haapsalu noor akordionist võitis üleriigilise konkursi | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Martin Märdimäe võitis kuni 8aastaste akordionistide üle-eestilise konkursi. ARVO TARMULA Haapsalu muusikakooli 1. klassi akordioniõpilane Martin Märdimäe võitis oma klassis noorte akordionistide üleriigilise konkursi. Esmalt võitis Martin Märdimäe Viimsi muusikakoolis peetud regionaalse konkursi kõige nooremate, kuni 8aastaste klassis. Ta sai žüriilt peaaegu maksimumpunktid ehk 24,78 punkti 25 võimalikust.  Viimsis osales selles klassis 11 noort akordionisti. Regionaalse konkursi võitjana osales Märdimäe 18. märtsil Keila muusikakoolis peetud üleriigilisel konkursil. Tema vanuserühmas võistles 16 üle Eesti parimat noort akordionisti ja Märdimäe võitis ka selle konkursi. Žüriis olid muusikaakadeemia õppejõud Tiit Kalluste,Tiina Välja (on ka Henri Zibo õpetaja) ja Sirje Mõttus. „Punktid tulevad… Loe rohkem »