Iloni Imedemaal räägitakse homme tervislikust toidust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ilon_Wiklandi_illustratsioon

Pühapäeval, 20. märtsil kutsub Iloni Imedemaa peresid koolivaheaja ja kevade algust tähistama huvitavate maitsete päevaga.

Külas on Beguta Kevvai Haapsalu taimetoidukohvikust „Beguta“ ning Ritta Piper ökopoest „Allikas“.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Andrejevi sõnul on peale pikka ja kurnavat talve just õige aeg mõtiskleda oma toidulaua üle. „Mida me sööme ja kas oma toidust ka piisavalt vitamiine kätte saame? Milliste uute maitseelamustega võiksime oma toidulauda rikastada? Sedalaadi küsimustele püüamegi koos asjatundjatega pühapäevasel perepäeval vastuseid otsida,“ selgitas Andrejev.

Kell 12 saavad kõik osalejad ka oma maitsemeeli ergutada ja põnevaid toitusid proovida. Beguta on lubanud kaasa võtta Chia seemnetega küpsetisi ning oma kuulsa kuuseokkasmuuti . Lisaks pakub kevadisi maitseelamusi Ritta Haapsalu ökopoest „Allikas“.

Lasteraamatukogu on Iloni Imedemaale selleks puhuks uudistamiseks välja pannud ka põnevamad laste kokaraamatud.

Oma maitse järgi saab valida otsimismänge ning meisterdada kaarte.

Koolivaheajal on Iloni Imedemaa avatud kõigil päevadel kell 11– 17. Piletihinnad on koos lumega väiksemaks sulanud. Tavapärase 5 euro asemel maksab Imedemaa pääse kevadisel koolivaheajal 4 eurot. Perepileti hind on 15 euro asemel 12 eurot ning 10 korra pääsme saab soetada 30 euro asemel vaid 15 euroga.

Põnevaid sündmusi on koolivaheajal tulemas veelgi:

24. märts on Looduspäev ning sel puhul on külas Marko Valker ja Helen Edasi Silma õpikojast.

25. märtsil on Salaseltsipäev ja vaatame filmi „Supilinna Salaselts“ ning fotonäitust „Hetked Supilinna Salaseltsi võtteplatsilt“.

26. märtsil on kõik oodatud mune värvima ja lihavõttemeisterdusi tegema.

27. märtsil tähistatakse rahvusvahelist teatripäeva.

Täpsem sündmuste kava on leitav muuseumide kodulehelt www.salm.ee

Maarja Kõuts

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ime
8 aastat tagasi

Imedemaa töötajaid peab kiitma – meie piirkonna üks olulisimaid paiku. Ning milline kava! https://nostalgiaveeb.wordpress.com/2016/03/15/astrid-lindgren-raamatud/