SDE ja EKRE toetus märtsis võrdsustus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ekre
EKRE tõrvikurõngkäik Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja opositsioonilise Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus märtsis võrdsustus.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, siis toetaks nii SDE-d kui EKRE-t võrdselt 14 protsenti küsitletutest, selgub uuringufirma TNS Emor BNS-i tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Kõige populaarsem partei oli märtsis 25 protsendiga riigikogu opositsiooni suurim partei Keskerakond, koalitsiooni juhtivat Reformierakonda toetas 23, opositsiooni kuuluvat Vabaerakonda 15 ning valitsusliitu kuuluvat Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 6 protsenti küsitletutest.

Keskerakonna toetus on kasvanud võrreldes veebruariga kolm protsendipunkti, Reformierakonna ja EKRE toetus toetus ühe protsendipunkti. IRL-i toetus võrreldes veebruariga ei muutunud, Vabaerakond kaotas toetust ühe ja SDE kahe protsendipunkti võrra.

Parlamendivälistest parteidest toetas märtsis erakonda Eestimaa Rohelised 2 ja Eesti Iseseisvusparteid 1 protsent küsitletuist.

Valitsuskoalitsiooni toetus on võrreldes veebruariga langenud ühe protsendipunkti võrra 43 protsendile.

Oma eelistust ei osanud märtsis öelda 20 protsenti küsitletutest.

Kokku küsitles TNS Emor 9.-16. märtsini vastajate kodudes ja veebis 1204 valimisealist inimest vanuses 18-74 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
8 aastat tagasi

lillapartei kukub kivina

on
8 aastat tagasi

sedaviisi,et 20 % on erakondadest juba lahti öelnud?