Läänemaa noortekeskused saavad üle 10 000 euro

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Teeme ära huvikeskuses

Läänemaa noored saavad sel aastal osaleda mitmes uues ja põnevas huvitegevuses, mis teostuvad tänu Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursile.

Ühtekokku eraldati toetust 8 noortekeskusele kogusummas 10 365 eurot. Rahastuse saanud projektid on eripalgelised. On nii koostööle suunatud ettevõtmisi kui ühekordseid silmaringi laiendavaid sündmusi.

Projektide hindmiskomisjonis osalenud ENTK peaeksperdi Liisi Noode sõnul võimaldavad mitmed projektid luua soodsa pinnase erinevateks noorte ühisteks tegevusteks.

„On oluline, et uued ideed sünniksid ja teostuks noorte, noorsootöötajate ja omavalitsuste koostöös. Oli hea meel näha, et Läänemaal see koostöö toimib väga hästi,“ ütles Noode. „Projektid, mis 
taotlesid toetust vahendite soetamiseks, olid selle enamasti sidunud mõne sündmuse korraldamise või koolitusega, et juhendada noori soetatud vahendeid eesmärgipäraselt kasutama. See näitab, et keskused mõtlevad oma tegevusi pikalt ette ja oskavad need seada laiemasse konteksti.”

Näiteks võrdlemisi erinevaid sihtrühmi köitvate Haapsalu noortekeskuste noored loovad ise kaks välitingimustesse sobivat lauatennise lauda ning kummalegi noortekeskusele jääb üks.

Lääne-Nigula valla noortekeskuste projekt viib noored Tartumaale Taeblasse, kus kohtutakse Laeva noortekeskuse noortega. Reisi käigus külastatakse ka Ahhaa keskust ja Vudila külastuskeskust.

Projektide kaudu soetatakse ka spordivahendeid või mänge, aga ka muusikariistu, et luua võimalus huvitegevuse laiendamiseks. Viimasega kaasneb aasta lõpuni toimuv õpe juhendajaga. Ristil ostetakse 10 paari rulluiske ja kaitsmeid ning tuleb ka rulluisukoolitus.

Maakonnale eraldatava toetussumma suurus sõltub seal elavatest noorte arvust. Nii oli mõnes maakonnas, kus oli palju taotlejaid, iga euro peale tihe konkurents. Mõnes aga sai kõiki projekte toetada täies mahus. Üle Eesti on konkursi jaoks riigieelarvest eraldatud 239 538 eurot ning taotluste kogumaht 360 515,01 eurot.

 

Läänemaal avatud noortekeskuste projektikonkursist rahastuse saanud projektid:

Haapsalu Noorte Huvikeskuse (Kastani ANK); projekt „Noorte liikumisaktiivsuse toetamine noortekeskuses (1215 €)

Haapsalu Noorte Huvikeskuse (Wiedemani ANK); projekt „Tehnikahuvi äratamine“ (2100 €)

Lihula vallavalitsus; projekt „Lihula noortemaja sportlikke tegevusi ja vabaaja veetmist toetavate vahendite soetamine“ (1016 €)

Lääne-Nigula valla noortekeskus; projekt „Kõik on uus septembrikuus“ (1078 €)

Lääne-Nigula valla noortekeskus; projekt „Rattad alla ja õue“ (1115 €)

Lääne-Nigula valla noortekeskus; projekt „Teabe ja lõõgastuse ühisreis Tartumaale“ (1797 €)

Noarootsi vallavalitsus; projekt „Noorte oma muusikatuba“ (1144,40 €)

Ridala vallavalitsus; projekt „Noorte seiklused läbi elukestva õppe“ (900 €)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments