Jalgpallurid alustavad kolmandas liigas kahe meeskonnaga

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

jalka pilt

Pildil üleval vasakult: Priit Adamson, Aare Avila, Kaarel Koel, Martin Salf, Bert Rotberg, Jako Kariste, Dmitri Maksimov, Siim Pikkaro ja Hendrik Siht. All vasakult: Kristo Enn, Taago Kruuspan, Talis Tamm, Karel Saarkopli, Leonid Bragin, Artur Matto ja Aleksei Saveljev. Foto: erakogu

Tänavust jalgpallihooaega alustavad kolmandas liigas Läänemaa JK Haapsalu ja Lihula JK.

Mullusel hooajal napilt teise liiga üleminekumängudest eemale jäänud ja liiga kolmanda kohaga lõpetanud Läänemaa JK Haapsalu treener Aavo Tomingas ütles, et tänavu minnakse seda viga parandama. „Kolm  aastat oleme kolmandas olnud, aitab küll,” põrutas Tomingas.

Treeneri enesekindlust suurendas laupäevane sõpruskohtumine teises liigas palliva Keila JK vastu, kes alistati võõral väljakul 5:3. Läänemaa jalgpalliklubi on eesmärgi teostamiseks ette võtnud noorenduskuuri. „Meil on nüüd tõenäoliselt aegade kõige noorem koosseis,” sõnas Tomingas. Treeneri sõnul on suurt panust oodata Jako Karistelt, Kristo Ennult, Karel Saarkoplilt, Artur Mattolt ja veel mitmelt noorelt.

Tomingas rääkis, et noore koosseisuga mängida on riskantne ettevõtmine. „Tähtis on, et noored meeste vastu mängides ära ei ehmataks ja psühholoogiliselt vastu peaks,” jätkas Tomingas. Treeneri hinnangul on nad füüsiliselt küllalt tugevad, et kolmandas liigas mängida.

Noortele meestele on võistkonnas ruumi teinud Kristjan Koppel, kes keskendub krossisõidule. Kristo Linder ja Tarmo Manni suundusid mängima Tallinna klubidesse. Noorte mängumeeste kõrval jätkavad meeskonnas Bert Rotberg, Leonid Bragin, Aare Avila, Talin Tamm, Kaarel Koel, Talis Tamm, Martin Salf, Taago Kruuspan ja väravavaht Hendrik Siht.

Mullune suurim väravakütt Vladislav Šikirjavõi on vigastatud ja saab parimal juhul aidata meeskonda alles hooaja teises pooles. Vigastusega on eemal ka Marek Korpe.

Tominga sõnul vajab meeskond täiendusi kogu hooaja vältel, sest edu saavutab ainult see, kes peab stabiilselt vastu kevadest sügiseni. Näiteks on ajateenistust lõpetamas Ivo Ideon ja Rener Uibopuu, kes saaksid huvi korral meeskonnaga liituda juunis. Läänemaa jalgpallimeeskonna tänavuse hooaja avamäng on 9. aprillil Haapsalu kunstmuruväljakul JK Kernu Kadaka vastu.

Lihula jalgpalliklubi, kes lõpetas mulluse hooaja viiendana, kavatseb tänavu mängida veel paremini. „Oleme igal aastal kohta parandanud, loodetavasti jätkame sama edukalt nüüdki,” kinnitas Lihula JK treener Argo Mõtt. Lihula jalgpallurid lõpetasid esimese hooaja kolmandas liigas aastal 2013 kaheksanda kohaga. Aasta hiljem olid nad seitsmendad ja mullu viiendad.

Mõtt rääkis, et klubi hingekirjas on 17 meest, kuid ametlikku ülesandmist ei ole klubi veel teinud. „Jalgpalliliidu litsents maksab 24 eurot ja selle peab iga mängija endale ise lunastama,” sõnas Mõtt. Treeneri sõnul sellega enam kaua venitada ei saa, sest hooaja avamäng on 10. aprillil. Lihula esimene vastane on Pakri SK Alexela. Mõti hinnangul on Pakri meeskond neile soodne vastane, sest eelmise hooaja avamäng oli samuti Pakri vastu ja siis see võideti. Korduskohtumises mängiti viiki.

Treeneri sõnul võib Lihulale saatuslikuks saada meeste vähene treeninguaeg. „Eks mehed ikka omaette kuskil nokitse, kuid ametlikult saame kokku vaid reede õhtuti ja ka siis pole kogu meeskond koos,” nentis Mõtt.

Lihula meeskonnas on mullusega võrreldes kaks täiendust. „Meiega liituvad kaks kaitsemängijat – Rivo Oosim ja Kristjan Kadakas,” tutvustas Mõtt.

Mõtt ootab tänavuselt hooajalt ka huvitavaid mänge teise kohaliku meeskonna Läänemaa JK Haapsaluga. „Mullu mängisime ühe mängu viiki, eks paista, mis tänavu saab,” ütles Mõtt.

 

Kolmanda liiga läänetsoonis mängivad:

1. Kärdla linnameeskond

2. JK Kernu Kadakas

3. Pärnu JK Poseidon

4. FC Zenit Tallinn

5. FC Nõmme United II

6. Lihula JK

7. Lasnamäe FC Ajax II

8. FC Lelle

9. Pärnu JK Vaprus

10. Läänemaa JK Haapsalu

11. Pakri SK Alexela

12. Raplamaa JK

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
8 aastat tagasi

New signing, Talin Tamm

Aavo
8 aastat tagasi

Kariste on ikka haige mongol

Juhuslik lugeja
8 aastat tagasi

Kes Keila vastu väravad lõid?

Chan
8 aastat tagasi

proosväli 2, maksimov 2, salf 1

Jumal
8 aastat tagasi

Oh issand! Üle pika aja jälle üks kohutav artikkel.
:S

Chan
8 aastat tagasi

need vanuse ei vasta tõsi, minu ajal 2011 oli see aasta, mängisid poisid keskmine vanus no alla 18. praegu aga nüüd tuleb poiste keskmine vanus sinna 19-20 vahele. usku minusse rahvas, ma tean mis räägin.