Kolm Harjumaa küla soovivad liituda Lääne-Nigula vallaga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

IMG_1288Kaart 1939. aastast, punane joon on Läänemaa ja Harjumaa piir. Foto: Lääne-Nigula valla Facebooki-lehelt

Lääne-Nigula vald on alustamas läbirääkimisi Hartjumaa Nissi valla ning selle kolme küla elanikega, kes soovivad ühineda Läänemaaga.

Kolme Nissi valla küla – Ellamaa, Lepaste ja Rehemäe – elanikud kogusid 80 allkirja, et taotleda nimetatud külade viimist Harjumaa Nissi vallast Lääne-Nigula valda.

"Võimaluse selleks annab käimasolev haldusreform ning meie piiri taga tekkiv Saue suurvald. Elanikud pelgavad, et reformijärgselt enam kui 60 km kaugusele jääv vallakeskus võib muuta nimetatud külad ääremaaks," selgitati valla sotsiaalmeedia leheküljel.  Samas kinnitatakse, et Lääne-Nigula on alustamas läbirääkimisi Nissi valla ja Ellamaa, Lepaste ja Rehemäe küla elanikega.

Esimest korda rääkis praegu Harjumaale kuuluva ennesõjaaegse Läänemaa elanike soovist Ellamaa kandis talu pidav Urmas Sepp, kui ta käis Piirsalus kohtumas riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esindajatega.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsti Savenko
8 aastat tagasi

Huvitav kus need töökohad seal Läänemaal on?Praegu saab Atko bussidega Tallinnas tööl käia.Me oleksime nagunii ääremaa.