Spordiajaloo uurija: Lõuna-läänlased on läbi aegade olnud väga head kergejõustiklased

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Jaanus_Getreu

Jaanus Getreu. Foto: arhiiv

Lugematud tunnid raamatukogus vanu ajalehti sirvides, kümnete aastate võistlusprotokollide läbitöötamine ja sajad telefoniintervjuud. Just nii möödus spordiaktivist Jaanus Getreu eelmine aasta. Nüüd on ajalukku jäädvustatud Lõuna-Läänemaa valdade kergejõustiku kõigi aegade edetabelid nii meeste kui ka naiste arvestuses.

Uskumatult mahuka andmehulga läbitöötamine oma igapäevase jalgpallitreeneri ameti kõrvalt oli juba poisikesepõlvest alates spordistatistika vastu huvi tundnud Jaanus Getreu jaoks olnud puhas rõõm. Seda enam, et ajaloohämarusest päevavalgele tulnud tulemused näitasid, et kohati olid Lõuna-Läänemaa sportlaste aastakümnete tagused saavutused lausa jahmatavalt head, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

Getreu sõnul on naiste esimesed neli 100-meetri jooksu aega võrreldavad praeguste medalisoosikutega. Parimad jooksid distantsi 12,0 kuni 12,3 sekundiga.

Vaata täispikka videot siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments