Ridala volikogu koguneb täna umbusaldust avaldama

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ridala volikogu opsitsioon

Kui umbusaldusavaldus läheb läbi, juhib volikogu kuni uue esimehe valimiseni Raivo Õiglas (seisab) kui volikogu vanim liige. Arvo Tarmula foto

Täna õhtul kell 17 koguneb Ridala vallavolikogu istungile, kus otsustab, kas vallavanem Toomas Schmidt, volikogu esimees Toomas Vallimäe ja aseesimees Valli Ender jätkavad oma ametikohal või mitte.

Volikogu kaheksa liiget andis kolme vastu umbusaldusavalduse sisse läinud nädalal. Kokku on volikogus 15 liiget. Umbusaldusavaldusele alla kirjutanud Reimo Nebokat ütles täna hommikul, et arvab, et  hääled peavad ja keegi alt ära ei hüppa.

„Loodan, et kedagi pole vahepeal nii palju mõjutatud, et ta oleks ümber mõelnud,” ütles Nebokat.

Ridala valla rahvas on vahepeal kogunud vallavanema toetuseks üle 200 allkirja, mis on vallavalitsususele üle antud.

„Ühest küljest on see kiiduväärt, et vallarahvas on aktiviseerunud,” ütles Nebokat. Teisest küljest ei saa Nebokat aru, kas inimesed toatavad vallavanemat kui toredat inimest, kes peaks vallajuhina jätkama, või toetavad nad neid põhimõtteid, mille järgi on vallavanem ja volikogu esimees seni valda juhtinud.

„Vastuseta jäävad küsimused, mida arvavad need inimesed Panga küla spordihoone remondist ja haldusreformist. Kas nad kiidavad heaks Uuemõisa soojafirma müügi, mis võib kaasa tuua soojahinna tõusu kuni 30 protsenti?” arutles Nebokat.

Nebokati sõnul pole umbusaldusavaldajail vallavanema, volikogu esimehe ja aseesimehe vastu isiklikult midagi, küll aga ei meeldi neile see viis, kuidas valda on juhitud.

Kui kolme umbusaldusavaldus täna läbi läheb, juhib Ridala volikogu uue esimehe valimiseni volikogu vanim liige. Vallasekretär Igor Pogodini kinnitusel on vanim samuti umbusaldusavaldusele alla kirjutanud Raivo Õiglas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ruts
8 aastat tagasi

Linn ei suuda endagi koole korda teha. Millal algkool viimati remondimehi nägi? Liitumisel läheb raha linna ja uuemõisa imegu käppa. Nii on see ka mujal juhtunud. Kus pisikesest tublist naabervallast on peale liitumist vallavaene saanud. Pole siin mingit maagikat. Kulud tuleb enne liitumist hoida madalal ja siis tõmmatakse täiega kõik tühjaks. Rääkigu see põhulõuast nebokat mida tahab. Ta on ka ju mõjutatav seda näitab ju ajalugu. Seekord siis Kiviranna poisi asemel on nüüd Urmas ja papp tõmmatakse Ridala taskust.

kõrvaltvaataja
8 aastat tagasi

ohh..Kairike sa ikka paned kohe imestama oma kirjutamise aktiivusega , kooli ajal ei suutnud pliiatsitki käes hoida. Vähemalt seekord on näha, et oled ise midagi valmis kirjutanud, erinevalt sinu arvamuslooga lehes. Mina leidsin antud küsimuste vastused leheküljelt nr.3 ju sul käivad teised lehed ja kui selle küsimuse juurde tulla, siis on tegu lihtsalt ühe inimese arvamusega ja seda eelmise aasta sügisel. Mina kui kõrvalseisev inimene ei ole küll kuskilt välja lugenud, et sinu kallist Uuemõisa kooli keegi kinni panna tahab

kõrvalseisja
8 aastat tagasi

Oled pime ja kurt või?

Kairi Kliss kõrvaltvaatajale
8 aastat tagasi

Esiteks mingile nimetule tüübile ei ole ma mingi Kairike. Ei tea, millist kooli te silmas peate, aga õnneks olen käidud koolid edukalt läbinud ja vähemalt oma nime kirjutamise selgeks õppinud, erinevalt teist.
Õnneks suudan oma arvamuslood ise valmis kirjutada ning need ületavad ka uudistekünnise. Teie õnnetukese kommentaar jääbki siia kommentaariumisse.
Ilmselt ei loe te kooli sulgemist ka sealt lehest välja, rääkimata vallavalitsuse dokumentidest. Sotsiaalministri määrus oleks ilmselt teie jaoks hiina keel.

Kairi Kliss Reimo Nebokatile
8 aastat tagasi

Reimo, viimasel volikogu istungil rääkisid, et kust ma võtan, et kool kinni tahetakse panna. Ja need, kes sellega mind hirmutavad tuleks vastutusele võtta (vastutusest rääkis võibolla ka Peetris). Olin seda kuulnud Haapsalu inimestelt, et LV-s sellised jutud on käinud. Täna sain sellele kinnitust ka LE paberlehest lk 5 sinine paun küsimusega nr 5. Palun mine ja võta nüüd Sukles vastutusele. Või kuidas kavatseb uus vallamaja koos kooliga mõisa ära mahtuda? Mainin veelkord, et kool on juba ruumipuuduses. Kust teie võtate hoopis umbusaldusavaldusse väite, et Panga küla spordihoone remont tahetakse määramata tulevikku lükata, kui see oli selgelt 2017. ja 2018. aastaksa… Loe rohkem »

nõuame
8 aastat tagasi

Nõuame Nebokati,Õiglase ja Hepneri välja arvamist volikogu koosseisust!Või siis astugu ise tagasi!

vanake,
8 aastat tagasi

Minu mõte on,ärge liituge Haapsalu linnaga ,siis müüte ennast maha kooos saba ja sarvedega.RF ahnusel pole piire.

KK
8 aastat tagasi

Ikkagi kelle huvides umbusaldamine on? Küllap on linnal liitumisraha endale saada, sest temal ju otsest sundust liitumiseks ei ole.

Rahu, ainult rahu
8 aastat tagasi

Arvan, et Ridala vallas on nii palju toredaid inimesi, kellele ei lähe korda omakasu ja poliitilised poriloopimised ning kes mõtlevalt arutlevalt kainelt,kelle sõnadel on kaalu sedavõrd vallale nii oluliste otsuste vastuvõtmisel. JÕUDU JA JAKSU TEILE RIDALA VALLA ELANIKUD JA JÄÄGU IKKA TEIE SELG SIRGEKS!

Ah,et mida me tahame?
8 aastat tagasi

Täna on paslik esitada oma soovid kõik korraga!Kirjalikult ja avalduste vormis!!!

Loe ka Jaan Tõru “Kas saatuslikuks võib saada valla mõistlik juhtimine?”

Ruts
8 aastat tagasi

Kas Nebokat lubab pühalikult kui linnaga liitutakse siis soojust maha ei müüda? Miks seda siis linn tegi Suklese võimuajal ja kahtlased kantimised linnahoolduse ja linnavaraga käivad? Mis maksab poliitiku sõna? Mitte midagi sest mees annab ja mees võtab sõna.

absent
8 aastat tagasi

Rahvahääletust tahaks järgnevates variantides.Ridala kas ühineb 1. L Nigulaga,2.Noa-Rootsiga või 3.Haapsalu linnaga.