Muutuvad Haapsalu linnaliinide sõiduplaanid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Buss nr 2. Foto: Arvo Tarmula Buss nr 2. Foto: Arvo Tarmula

28. märtsist muutuvad bussiliinide nr 1, nr 2 ja nr 3 sõiduplaanid. Muudatused tulenevad muutunud reisivajadustest ning arvestavad reisijate ja ettevõtjate soovidega. Nimetatud bussiliinid teenindavad peamiselt Haapsalu, Uuemõisa ja Paralepa elanikke. Bussiliine korraldab Lääne maavalitsus.

Peamine bussiliinide muudatus on seotud liini nr 3, Suur-Lossi – Ragn-Selles pikendamisega Holmi peatuseni. Selle tulemusena hakkab liin teenindama peatuseid Laine, Viigi ja Holmi. Seoses marsruudi pikenemisega, muutuvad ka mitmed väljumisajad, kuid enamus muudatusi jääb 5 minuti piiresse.

Muudatuse eesmärk on pakkuda paremat ühistranspordiühendust Haapsalu suurematest elamupiirkondadest ja bussijaamast Neuroloogilisesse Rehabilitatsioonikeskusesse ja Laine Spasse.

Laupäeviti teenindab linnaliin nr 3 ka Kalmistu peatust. Vastu tulles sõitjate soovidele, saab uue sõiduplaani järgi Metsakalmistule laupäeviti juba varem, bussiga, mis väljub Holmi peatusest kell 09.02.

Bussiliini nr 1 sõiduplaanis muutuvad Pullapää peatuse teenindamise ajad. Alates 28. märtsist teenindavad Pullapää peatust bussid väljumisega Lossiplatsilt kell 07.05 ja Rohukülast kell 16.10. Praegu kehtivad väljumised Lossiplatsilt kell 05.25 (E-R) ja Pullapäält kell 05.40 (E-R) suletakse.

Muudatus on vajalik, sest Pullapääl asuv tootmisettevõte Helland Baltic OÜ läheb seniselt kahe vahetusega töökorralduselt üle ühe vahetusega töökorraldusele.

Maavalitsuse soovil arvestas Helland Baltic OÜ uute tööpäeva algus- ja lõpuaegade kehtestamisel võimalikult palju olemasoleva sõiduplaaniga, mille tulemusena ei muutu sõiduplaan seoses Pullapää peatuse teenindamisega rohkem kui 15 minutit.

Seoses reisijate puudumisega, suletakse bussiliini nr 2 väljumine Ragn-Sellsist E-R kell 23.10 ja liini nr 3 väljumine Lossiplatsist E-R kell 05.35.

Mõlemad reisid avati 2012. aastal PKC Haapsalu tehase töötajate teenindamiseks. Pärast tehase sulgemist reisijad antud väljumistel puuduvad.

Reisijate puudumise tõttu suletakse veel linnaliini nr 3 laupäevane väljumine Ragn-Sellsist kell 05.45 ja lõpetatakse perioodil 01.05-01.09 Valgevälja peatuse teenindamine.

Linnaliinide uusi väljumisaegu saab vaadata riiklikust ühistranspordi registrist. Välja trükkimiseks sobivad sõiduplaanid on kättesaadavad Lääne maavalitsuse kodulehel.

Haapsalu linnastut teenindavate bussiliinide nr 1, nr 2 ja nr 3 sõiduplaanid ilmuvad 17. märtsil ajalehes Lääne Elu.

Uusi sõiduplaane saab küsida ka linnaliini bussidest.

Lisainfo: M.K.Reis-X OÜ tel 5556 4006

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments