Keskkonnaamet ja keskkonnainspektsioon: jutt Rannarootsi Lihatööstuse sulgemisest on ennatlik

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Keskkonnaamet ja -inspektsioon kinnitavad, et jutt AS Rannarootsi Lihatööstuse sulgemisest, nagu täna [esmaspäeval] mitmed meediaväljaanded [Lääne Elus ilmunud artikli "Keskkonnaamet võib Rannarootsi tootmise sulgeda" põhjal] kirjutavad, on ennatlik. Kummagi ameti tegevuse eesmärgiks ei ole ettevõtte sulgemine, vaid selle tegevuse keskkonnanõuetega vastavusse viimine, teatas keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader eile saadetud pressiteates.

„Kuna ettevõtte biopuhastist väljuva heitvee kontsentratsioon ei vasta vananeva puhastusseadme tõttu nõuetele (on liiga kõrge), on Keskkonnainspektsioon alustanud ettevõtte suhtes haldusmenetlust, mille eesmärk on jõuda lahenduseni, mis tagaks heitvee normidele vastavuse,“ kirjutas pressiesindaja. „Piirkonna põhjavett ei ole vananev puhastusseade Terviseameti analüüsi andmetel mõjutanud.“

Keskkonnaameti pressiesindaja selgitas, et AS Rannarootsi Lihatööstusel on individuaalne puurkaev ja reoveepuhasti, mis tähendab, et tootmiseks vajaminev vesi võetakse oma puurkaevust ja tootmisprotsessis ning olmes tekkiv heitvesi juhitakse tööstuse reoveepuhastisse ja sealt edasi suublasse. „Heitvesi läbib enne suublasse jõudmist kolme rasvapüüdurit, reoveepumplat ja kaht paralleelselt töötavat reoveepuhastit, misjärel jõuab biotiikidesse,“ kirjutatakse pressiteates.

„Vananeva reoveepuhasti ja norme ületava heitvee kontsentratsiooni tõttu tuleb ettevõttel uue vee-erikasutusloa menetluse raames esitada tegevuskava, milliseid parendustegevusi ja mis ajaks nad planeerivad. Seejärel Keskkonnaamet hindab, kas pakutud lahendused vastavad nõuetele. Kui tegevus- ja ajakava on kokku lepitud, jälgib Keskkonnainspektsioon selle täitmist. Juhul, kui ettevõte oma kohustusi ei täida, on haldusmenetluse käigus võimalik teha lihatööstusele ettekirjutus ja määrata sunniraha,“ selgitatakse pressiteates.

„Loodame, et ettevõte teeb kõik endast oleneva, et heitvee probleemi lahendada ning sunnimeetmeid ei ole vaja rakendada,“ teatas keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader.


Lääne Elus ilmunud artiklit saab lugeda siit.


Fotod: Urmas Lauri. Pildistatud 3. ja 19. veebruaril 2016 Kirimäe reostatud kaevud 020 Reostatud kaevuvesi 005 Reostatud kaevuvesi 015 Reostatud kaevuvesi 017 Reostatud kaevuvesi 025

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
y
8 aastat tagasi

Kõik kangesti targad – ajakirjanik tehast sulgema ja teised targad vee spetsialistid ja mõni söögi spetsialist – kas tõesti midagi targemat teha pole kui kõike kommenteerida ,asjast midagi teadmata.Lihtsalt muud pole nähtavasti teha,aega liiga palju või klaviatuur näpuotsa kasvanud…

Crusoe
8 aastat tagasi

Ranarootsi ei ole solkinud seda kaevuvett. Kas ajakirjanduses on hapukurgi hooaeg`?

läänemaalane
8 aastat tagasi

Kaevuvee muutumine solgiks peaks rohkemgi inimesi ärevusse ajama,ja see, et Rannarootsi toodete peale mõeldes süda juba ette pahaks läheb.

läänlane
8 aastat tagasi

Ise ei tööta selles asutuses , aga sellest , et ” jutt Rannarootsi Lihatööstuse sulgemisest on ennatlik ” oleksid pidanud kõik need artiklid , mis ajalehtedes ON AVALDATUD , ALGAMAGI ! JUSTNIMELT SELLE LAUSEGA ! Ärge ajage oma jutumullidega inimesi ärevusse !!!!!!

Kessu
8 aastat tagasi

Ilus ümmargune jutt jälle! 🙂