Põlenud kortermaja elanikud kahtlustavad süütamist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Metsa 38/40 põleng Foto: Eduard LaurMetsa tänava kortermaja otsasein ei saanud majaelanike hinnangul ise süttida. Foto: Eduard Laur

Pühapäeva öösel põles Metsa tänaval kortermaja otsasein. Majaelanikud kahtlustavad, et tegemist oli süütamisega.

„Nii nad arvavad. Selles seinas pole elektrijuhtmeid ega muid kommunikatsioone. Tuli ei saa seal iseenesest kuidagi algust saada. Keegi peab olema süttimisele kaasa aidanud. Mis või kes, selle selgitab uurimine,“ rääkis Lääne Elule Metsa 38/40 korteriühistu juhatuse liige Ave Heringas. Ta rõhutas, et esialgu on süütamine küll spekulatsioon, kuid asjaolud fantaasiale eriti palju ruumi ei jäta.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel ütles, et hetkel ei ole süütamine veel ametlikult kinnitatud. "Tulekahju tekkimise täpne põhjus ei ole veel teada ja selle väljaselgitamisega tegelevad menetlejad."

Heringas rääkis, et temani jõudnud info järgi märkas põlengut kella 1 ajal öösel juhuslik möödakäija – maja selles seinas pole aknaid ega ka valgustust. „Selles mõttes läks väga hästi, et märgati ja teatati. Asi oleks võinud minna tükk maad hullemini, kui õigel ajal poleks jaole saadud. Oleme sellele inimesele väga tänulikud.“

Päästeamet jõudis tulekahju kustutada kella 4 ajal öösel. „Aitäh tuletõrjujatele, et nad nii kiiresti tegutsesid!“ tunnustas Heringas päästjaid.

Ükski inimene põlengus õnneks viga ei saanud, kuid mitmetes korterites on siiani tugev vinguhais.

Heringa sõnul on olukord majaelaniku jaoks väga muret tekitav. „Ma ei mäleta, et varem oleks Haapsalus midagi niisugust juhtunud,“ märkis ta.

Maja renoveeriti ja soojustati 2008. aastal ja nüüd tuleb ühistul põlenud otsasein taastada.

Selle Metsa tänava maja jaoks ei ole see paraku esimene häiriv nädalavahetus. Nädal tagasi rammis maja sama nurka maastur. „See toimus öösel, auto numbrit ei märgatud, midagi rohkemat keegi ei tea,“ rääkis Heringas. Ta lisas, et mõlemad sündmused on majarahva jaoks erakordsed, sest mingit sorti vandaalitsemistega pole neil varem tulnud silmitsi seista.

„See on väga kahetsusväärne, et niimoodi on juhtunud. Väga kurb. See teeb natuke ärevaks,“ ütles Heringas ja avaldas lootust, et kui süütamine leiab kinnitust, siis süüdlased ka kätte saadakse, sest ohus olid inimeste elud.

Majarahva nimel palus Heringas politseile märku anda neil inimestel, kes sel ööl Metsa tänava kandis liikusid ja midagi ebaharilikku märkasid.

Metsa 38/40 põleng Foto: Eduard Laur IMG_0681 IMG_0682 IMG_0683 IMG_0684 IMG_0689 IMG_0691 IMG_0693 IMG_0694 IMG_0695 IMG_0697 IMG_0698 IMG_0701 IMG_0704

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Pole ju mingit kahtlust, et oli süütamine. Heast peast sein, kus pole sees mingeid elektrijuhtmeid ega kommunikatsioone,iseeneslikult süttida ei saa-siililegi selge. Millest politseil veel kahtlustused….

Kurb :)
8 aastat tagasi

Poleks pidama seina augu ära parandama,kui auto sisse sõitis . Nüüd oli hea põlema panna. Kell 24.00 oli noorte kamp,kes jõid

juss
8 aastat tagasi

selle maja number on ikka 38. kas majal ka kindlustust on?

lugeja
8 aastat tagasi

Naabrivalve peaks nüüd tuvastama, kes teist seal majas neeger on, et majale tuli otsa pandi? 😉 Vabariikliku pressi arvates olete aga kõik ilusti puhtad valged inimesed, kuna ma pole seda uudist levimas veel märganud! 😀

2.kodanik
8 aastat tagasi

Milleks kulukas uurimine, kui meie sensitiivist president teab täpselt kortermajade tulekahjude tekkepõhjuseid. Ja kui põhjuseks on süütamine, siis tal ka süüdlased kohe varnast võtta. Miks kantselei vaikib?

Sass
8 aastat tagasi

Reedel tuleb.

Karuott
8 aastat tagasi

Kus on nüüd T.Rõivas…???

gw+w
8 aastat tagasi

Põlema pandud nurgast sellisel kaugusel, et saaks samal ajal ümber nurga piiluda – äkki keegi tuleb!

qw
8 aastat tagasi

Nagu Vao põleng. Kas riigiisad ka kohale tulevad?