Lihulas mängisid naised saalijalgpalli

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

naistepäevasaalijalka Foto Juhan HepnerFoto: Juhan Hepner

Lihulas toimus juba kaheksandat aastat Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi korraldatud Naistepäeva saalijalgpalliturniir. Alati on naiste saaliturniir toimunud ka Naistepäeva paiku ja sellega pöörab klubi tähelepanu naiste spordile ja austab võistlusega jalgpalliga tegelevaid õrnemasoo esindajaid.

Läbi aegade on turniiril osalenud väga kõrge kvaliteediga naiskonnad. Lisaks oma klubi ja oma maakonna tublidele jalgpallinaistele on Lihulas eelmistel aastatel mänginud FC Kuressaare, Tallinna FC Flora, Tallinna Kalev, Tartu SK 10 jpt tugevad klubid. Sellel turniiril on mänginud väga paljud nii Eesti noortekoondise jalgpallurid, kui ka mitmed täiskasvanute koondise mängijad.

Lihulas toimuv Naistepäeva saaliturniir on veel omapärane sellepoolest, et kõikidel kordadel on võitjaks tulnud erinevad võistkonnad. Kaheksas saaliturniir tõi aga võistluste võitjate nimistusse esimese kahekordse esikohaomaniku – 2016. aasta pingelise Naistepäeva saaliturniiri võitis Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi tütarlaste U17 võistkond. Selle aasta Läänemaa naiste meistrivõistluste hõbedane naiskond alistas kõik oma vastased, tehes ainsa viigi oma klubi teise tütarlaste võistkonna vastu. Võitjavõistkonnas mängisid Regle Kurnim, Inga-Garmen Küttman, Anna Luuk, Marian-Merit Ring, Brita Pikla, Johanna Lipp.

Tütarlastele järgnesid Lõuna-Läänemaa JK I naiskond, Lõuna-Läänemaa JK U15, Läänemaa Jalgpalliklubi ja Lõuna-Läänemaa JK II naiskond. Võistluste kõige resultatiivsemad mängijad olid Karis üksvärav ja Kristina Ivaskiva. Kokku skooris aga üldse 11 jalgpallurit.

Endised mängijad taas palliplatsil

Naistepäeva selle aastane saaliturniir oli korraldatud kindla eesmärgiga. Kokku kutsuda ka need mängijad, kes nüüd igapäevaselt enam ei treeni, kuid kes üheksa aasta tagasi Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis treenimist alustasid ja kes ka esimesel Naistepäevaturniiril osalesid. See ka suuresti õnnestus. Väga meeldiv oli näha sportimas ka mitmeid neid daame, kelle praeguseks esmaseks kohustuseks on kasvatada korralik ilmakodanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments