Itaalia veinipäevad toimuvad sel suvel keset linna

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Itaalia veinipäevad 2015 Foto Arvo TarmulaEelmistel aastatel toimusid Itaalia veinipäevad promenaadil. Foto: Arvo Tarmula

Sel suvel vallutavad Itaalia kultuuri- ja veinipäevad Haapsalus Karja tänava, sest promenaad jääb iga aastaga kasvavale veinipeole kitsaks.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et kui aastaid tagasi veinipäevade korraldamisega algust tehti, oli promenaad selleks ideaalne koht – maaliline merevaade, kuursaal ja kõlakoda pakkusid just sellist romantilist hõngu, mis veinikultuuriga kenasti sobitud. Nüüd on aga ettevõtmine nii palju populaarsust ja publikut juurde kogunud, et üritus kolitakse Karja tänavale, kus peetakse mitmed teisedki Haapsalu suveüritused.

„Nüüd saavad toitlustajad tulla veini kõrvale ka head sööki pakkuma,“ ütles linnapea.

Üheks peasüüdlaseks on muidugi ka laupäeva õhtune maailmakuulsa Itaalia laulja Toto Cutugno kontsert, mis peaaegu kahekordistab Haapsalu linna elanike arvu. „Ütlesin korraldajatele, et 9000 piletit on piir – siis mahub rahvas veel ära,“ ütles Sukles ja selgitas, et see piir sai testitud Robert Planti kontserdiga.

Eile arutati linnavalitsuses ka võimalust, et reede õhtust laupäeva hommikuni ja laupäeva õhtust pühapäeva hommikuni, kui veinipidu kõige suuremas hoos, pannakse Karja tänav autode jaoks lukku, et pidulistel ohutum oleks.

Itaalia kultuuri- ja veinipäevad toimuvad 3. ja 4. juunil.

Veinipidu algab reedel Haapsalu galeriides ja kohvikutes Itaalia veinide degusteerimistega. Veinide degusteerimise kõrvale pakutakse ka kultuuriprogrammi. Laupäeval toimub promenaadil veinikonkurss, kus selgitatakse välja Haapsalu publiku lemmik Itaalia punane ja valge vein ning eraldi ka Chianti Classico ja Prosecco. Veinidele lisaks pakutakse kirevat Itaaliateemalist kultuuriprogrammi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaido
7 aastat tagasi

Tore,et üks üritus on Haapsalus kanda kinnitanud ja aina kasvab,äärmiselt positiivne, oleks rohkem selliseid üritusi,jõudu-jaksu korraldajatele,oleks ainult ilm ilus,siis sujub kõik suurepäraselt

to iga külaline
8 aastat tagasi

Mis moodi sinu arust toetab? Ilma veinita on sadu võimalusi kuidas rahvast Haapsalusse meelitada.Vein Itaaliast ja veinimüüjad enamuses Tallinnast ja kui linnarahva arv kasvab ka kaks korda, siis külalised toetavad suuremas osas siia tulnud kauplejaid.

Juhan
7 aastat tagasi

… aga siis meelita oma sadade võimalustega! Kui keegi midagi teeb, siis virisetakse. Kui ei tehta, siis virisetakse veel rohkem. Pane oma lett tänavale välja ja müü, kui Tallinnast ning mujalt rahvas koos on!

peoline
7 aastat tagasi

Minu meelest võitsid kohalikud kohvikud ja restoranid. Sellist rahvamassi kui nüüd vaevalt teile tuleb.söögikohad olid koguaeg täis kõik kolm päeva.
nii et patt on linna rahval nuriseda.

peoline
7 aastat tagasi

Minu meelest võitsid kohalikud kohvikud ja restoranid. Sellist rahvamassi kui nüüd vaevalt teile tuleb.Söögikohad olid koguaeg täis rahvast,kõik kolm päeva.
Nii et patt on linna rahval nuriseda. Üritus oli väga tore ja pärl päevale oli toto esinemine. Aitähhh korraldajatele.

iga külaline
8 aastat tagasi

linnas, toetab kohalikku ettevõtlust, või kuidas? Äkki jätaks virisemise selleks suveks ära. Talvel on aega küll, pime ja külm, siis muutkui virise kohe südamest.

LVA
8 aastat tagasi

Tänud linnavaltsusele,kas ollakse süüdi PKC äraminekule Haapsalust ja Keilast,Kekkilä ja Rannarootsi LT tõrjume minema…?

Aarne
8 aastat tagasi

Mina aru ei saa, miks meie linnavalitsuse tasand peab ilmtingimata tegelema võõra ettevõtlusruumi arendamisega Eestis aidates kaasa kohaliku rahva vaesumisele. Katsuks kõigepealt kohaliku ettevõtlusruumi kuidagi moodi toimima saada et rahvas maakonnast minema ei jookseks, ennem kui otsustame maailma päästma hakata.

Maigi
7 aastat tagasi
Reply to  Aarne

Ära aja poliitikat ja kultuuri segamini! Need on ikka väga erinevad asjad. Tee see endale selgeks, siis saad ka aru. Ja teie linnavalitsus ei ei aita kaasa kohaliku rahva vaesumisele, pigem vastupidi. Väga super, et niisugune üritus toimub. Kiidusõnad linnavalitsusele ja jõudu ja jaksu neile ka edaspidiseks.

Arno
8 aastat tagasi

Rohkem kaineid päevi Haapsalu linnavalitsusele.