Toidupank tähistab 6. sünnipäeva kogumispäevadega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

toidupank4. Foto: Eesti Toidupank

Haapsalus saab Toidupangale annetada laupäeval Kastani ostukeskuses ja Rannarootsi Selveris. Foto Eesti toidupank

11. märtsil 6aastaseks saav toidupankade võrgustik tähistab täna ja homme oma sünnipäeva kogumispäevadega – pakkudes inimestele lihtsat võimalust head teha ning kohalikke puuduses elavaid peresid aidata.

11. ja 12. märtsil on toidukogumispäevad 42s kaupluses üle Eesti. Kahe päeva jooksul osaleb toidukogumispäevadel vabatahtlikena enam kui 700 inimest, neist üle poolte Tallinnas, kus esmakordselt osaleb rekordiline 10 kauplust.

Haapsalu kauplustes Kastani ostukeskuses ja Rannarootsi Selveris saab toitu annetada laupäeval alates kell 12.

„Toidukogumispäevad on meie jaoks alati tore sündmus, mis näitab, kui paljud inimesed soovivad aidata – nii vabatahtlikena kui kaupa annetades,“ ütleb Toidupanga asutaja Piet Boerefijn. „Samas on meil taustal olukord, kus puuduv stabiilne toetus toidupankade võrgustikule pärsib tugevalt meie igapäevast tööd. Ainult eraisikute ja firmade toetusest kahjuks ei piisa ning projekte kirjutades ei ole võimalik saada rahastust jätkutegevusteks, st igapäevaseks tööks, seega ei ole praegune olukord ainuüksi toidupankade mure,“ kirjeldab Toidupanga juht heategevusmaastikul toimetavate organisatsioonide üleüldist olukorda.

Toidupankade ülesanne on lisaks toidu ümberjagamisele luua ühiskonnas solidaarsust – et märgataks ja aidataks neid, kel on raske. Tänu toidukogumispäevade ajal kogutavale kaubale on toidupankadel võimalik aidata paljusid nende piirkonnas elavaid puuduses elavaid peresid.

Kõik, kes on valmis Toidupanga tööd püsivalt toetama, saavad seda teha annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades annetustelefonidele:

900 9005 – annetus 2 eurot
900 9010 – annetus 8 eurot

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu: toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele. Nõnda aitavad toidupangad kaasa raiskamise vähendamisele ühiskonnas ning jagavad toitu neile, kel on sellest puudus.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments