Nõva kooli toetuseks on allkirja andnud üle saja inimese

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nova_kool

Nõva kool. ARHIIV

Internetileheküljel „Päästame Nõva kooli” on 9-klassilise põhikooli toetuseks allkirja andnud üle saja inimese.

Leheküljel on kirjas, et Nõva valla hariduskulud on 53 protsenti valla eelarvest, mis on kooskõlas Eesti omavalitsuste keskmisega. Kõrge on aga kulu õpilase kohta – üle 360 euro kuus. Lahenduseks võiks olla õpilaste arvu kasvatamine õpilaskodu laiendamisega. Praegusele õpilaskodu kuuele kohale saaks suhteliselt kergesti lisada kohti olemasolevate korterite baasil või välja ehitada koolimaja teine korrus, lisades sellega 20 õpilaskodu kohta. Õpilaskodu väljaehitamise tulemusena saaks ilusat ja väga heas korras mõisamaja kasutada ka koolitusteks jms üritusteks.

Veel on leheküljel kirjas, et kuigi Nõva ei asu saarel, on Nõva kooli saareline eristaatus põhjendatud Nõva kaugusega teistest lähematest koolidest – keskmiselt 32 km. Kui Nõva lapsed peaksid koolis käima teistes koolides, tuleks neil läbi sõita 12 000 km õppeaastas ehk teha põhihariduse saamiseks 2,7 ümbermaailmareisi.

Nõva kooli puudumise korral laiuks Eesti koolide kaardil koolideta auk alates Noarootsi vallast kuni Padise vallani. See auk ligikaudu 400 elanikuga piirkonnas oleks pindalalt samaväärne koolideta auguga Vasknarva piirkonnas (elanikke 40) või Soomaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Medja
8 aastat tagasi

just,,,parem õudne lõpp…kui ikka toidukraami tuleb hankida 50 km.kauguselt kauplusest…
muidugi hea mõte oleks Riigikogulaste nn,.seemendusretk..aga isased rasedax ei jää ja pole enam kedagi seemendada ka kuna põdrad ja kitsed riigikogulaste spermast ei rasestu..-aga nad kasutavadki seda ära ja rõhuvad kooseluseadusele

marxx
8 aastat tagasi

valus öelda , aga parem õudne lõpp , kui lõputu õudus

Ääremaalt
8 aastat tagasi
Reply to  marxx

Et kohe köis kaela või? Või prooviks alguseks siiski oma eluga hakkama saada?

ossa
8 aastat tagasi

Nõva ka väikesaar 🙂