Juhtkiri: Võimuvahetuse peidetud pool

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ridala vallavanem Toomas Schmidt kaotab tuleval nädalal tõenäoliselt oma koha. Reformierakonna ja Keskerakonna valimisliit tuleb võimule kahe ülejooksiku häältega. Üks neist on armastatud jääteemeister ja aurulaeva Kallis Mari kapten Raivo Õiglas, teine jahi- ja metsamees Kalju Hepner. Nad said volikokku vallavanem Toomas Schmidti juhitud valimisliidu Ühtne Ridala suure häältesaagi tuules. Schmidt lubas hoida ära Ridala ja Haapsalu liitumise ning laiendada Uuemõisa algkooli põhikooliks. Õiglas ja Hepner on nüüd need lubadused hüljanud.

Ridala uus võimuliit peab leidma vallavanema. Reimo Nebokat on hõivatud Reformierakonna peakontoris ja keskerakondlast Olev Peetrist ei saa sellele kohale edutada, sest tema asemik võib volikogus kergesti Schmidti leeri üle minna. Töötuna registreeritud endisele maavanemale Innar Mäesalule (Reformierakond) oleks Ridala vallavanem sobiv proovikivi.

Uus võimuliit loobub Uuemõisa põhikooli loomisest, katlamaja erastamine pole selge. Uue vallavanema põhitöö eelolevail kuudel on liitumisläbirääkimiste pidamine Haapsalu linnaga. Kui uus vallavanem tuleb Reformierakonna ridadest, siis võib karta, et liitumine saab toimuma Haapsalu linnapea Urmas Suklese taktikepi all. Reformierakonnale on väga tähtis kindlustada enda positsioone Haapsalus, Ridala liitmine annab võimaluse laenu võtta ja uusi investeeringuid teha.

Augustis või septembris tuleb omavalitsustel saata Tallinna presidendi valijamees. Schmidti valimisliit oleks andnud hääle IRLile. Uuel võimuliidul tuleb otsustada, kas valijamehe hääle saab Reformi- või Keskerakond.

Schmidti kukutamise taga on peidus palju enamat kui üks autoost või venitamine Parila spordihoone remondiga. Määravad on kahe suure partei huvid, kellele on tähtis võtta võim veel ühes omavalitsuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kustas
8 aastat tagasi

Väga huvitav, kuidas Ridala volikogus niipalju äraandjaid on – Peetris, kes on väga konfliktne inimene, hüppas IRL-st keski, millega suutis poliitbroiler Nebokat Õiglase ja Hepneri üle osta, milline oli see hind ja mida lubati? Nende meeste nahas ei tahaks olla, ei kannatanud järgmise aasta valimisteni. Mehed on reeturitena ennast näidanud ja vaevalt neid edaspidi nii valija kui valimisliit enam usaldab. Müüdavad inimesed!

isamalitsikutega
8 aastat tagasi
Reply to  Kustas

on kööga

?!
8 aastat tagasi

ja karjäär ei pea minema ülesmäge,kellel üles,kellel alla

mina
8 aastat tagasi

Mis on reeturite palk?

Valdo
8 aastat tagasi

Ja nii nad tapsid Meie Ridala valla.

vader
8 aastat tagasi

Margus Tsahkna sahkerdab samuti salakavalalt rahva teadmata pagulasteemal.Jätke need nimed meelde!
Valima ei tasu üleüldse minna,kui ei saa tagasi kutsuda neid,kes reedavad.Kuni süsteem selline on,aitaks vaid üleüldine valimiste blokaad.
Martna vallavanema toetuseks aitas allkirjade kogumine ,praegu siin vist mitte.

jaanus
8 aastat tagasi

Õiglas õige mees. Kaluri ajal oskas küll mööblit varastada, ÕIGLAS tubli.

Ruts
8 aastat tagasi

Mida oligi arvata. Õiglas on vana äraostevav m..n! Kas tõesti valijate hääl ei maksa mitte kui midagi? Äkki saaks kuidagi algatada rahvas umbusalduse valitud voliniku vastu?

Maali
8 aastat tagasi

Kas rahvalt ka keegi küsib?

!
8 aastat tagasi
Reply to  Maali

Rahvalt küsitakse 2017 sügis

mida
8 aastat tagasi
Reply to  !

Mida küsitakse 2017. aasta sügisel sinu käest? Sukles ütleb, et temal on siin hea elada, Nebokat ja Parbus plaksutavd käsi ja Itaalia vein voolab seejärelHaapsalu linna peatänaval ojadena. Unusta kohe ära mingi Panga spordihoone, linn ei saa oma lumega täna hakkama, aga küllap siis saab, sest ostab Ridala vabade rahade arvelt Linnahooldusele korralikud sahad ja nii ta ongi. Ühinema peaksid vallad, kel ühesugused mured, mitte saama Haapsalu suguse linna ripatsiks.

!
8 aastat tagasi
Reply to  mida

Sina ütledki KOV valimistel oma häälega,kelle poolt sina oled ja mida sina soovid!

Küsimus
8 aastat tagasi

Kuidas vallavanema kandidaat Mäesalu endale isikliku sõiduauto soetas? Kui ostis liisingufirmalt jääkväärtuse eest välja oma endise ametiauto, siis see kandidaat Ridalale küll ei sobi. Sama jokk skeemitaja ju või mis?

...
8 aastat tagasi

Nebokat pole midagi õppinud oma lapsepõlveaegsest skandaalist,kus lasi “sõpradel ” isa raha välja petta,ikka samas mustris nagamann.