Kotkakaamera: Uku ja Anna esimene muna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kolme kuu pikkune tõsielufilm Uku ja Anna elust on alanud. Veebikaamera, mis on üles seatud Silma looduskaitsealal pesitseva merikotkapaari (Haliaeëtus albicilla) pesa juurde, vahendab kvaliteestset pilti ja heli ööpäevaringselt.

„Kotkad on varased pesitsejad,“ ütles linnuasjatundja Tarvo Valker ja lisas, et merikotkal on palju järglasi. „Kui kaljukotkal on tavaliselt üks poeg, siis merikotkal on vahel isegi kolm poega.“

Valkeri sõnul läheb poegade koorumiseni umbes kuu. „Pojad tegutsevad pesas juuli alguseni, siis algavad lennuharjutused,“ selgitas Tarvo Valker.

Uku teab, et nüüd peab ta Annat toitma hakkama. Kalastamine pole veel praeguste ilmadega eriti lihtne isegi merikotkal ning nende teise olulise jahiobjekti – veelindude – ränne pole veel õieti alanud. Uku sai eile igatakes mõnesaja grammise särje kätte, ning tõi selle Annale.

Looduskalendrist saab teada, et kui tavaliselt on emaslinnud isaslindudest suuremad, siis Saunja lahe ääres pesitseva kotkapaari emaslind on üllatavalt väikesekasvuline.

Fotod: kotkakaamera ekraanipildid

Kotkakaamera Uku ja Anna 2016-03-09 (1)

Kotkakaamera Uku ja Anna 2016-03-09 (2)

Kotkakaamera Uku ja Anna 2016-03-09 (3)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kotkakaamera: Uku ja Anna pesas on juba kolm muna | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Pesas on juba kolm muna ning tõenäoliselt Anna neid juurde ei mune. Linnuasjatundja Tarvo Valkeri sõnul on merikotkal palju järglasi, vahel isegi kolm […]