Saarte Hääl: keskerakondlased Saaremaal pööret ei kavatse korraldada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Janne Nurmik (1)

Keskerakonna ühe protestimeelsema piirkonna juhti peakontor üllatuslikult kangutama ei hakka, kirjutas Saarte Hääl.

Keskerakonna piirkondade juhtide valimine on järjega jõudnud Saaremaale, kus seni on piirkonna eesotsas olnud erakonna keskvõimu kritiseerinud Janne Nurmik (pildil). Pärast erakonna kongressi, kus Edgar Savisaar Kadri Simsonit vaid napilt edestas, on Savisaare pooldajad võimule aidatud nii mõneski Eesti piirkonnas. Nii juhtus näiteks Narvas. Sama võiks oodata ka Saaremaal, kus siinse piirkonna juht on Edgar Savisaare aadressil üsnagi teravat kriitikat teinud. Nurmikut materdas selle eest ka erakonna ajaleht Kesknädal.

Piirkonda varem juhtinud Jaanika Rikko märkis, et konverentsi puhul on tähtsaim kvoorumi kokkusaamine. Tartus näiteks jäeti piirkonna juhi valimine just kvoorumi puudumise tõttu ära. Haapsalus valiti esimeheks Jaanus Karilaid, vaatamata sellele, et kvoorum puudus.

5. märtsil toimuma pidanud Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhi valimine kukkus läbi, kuna aastakoosolekule ei tulnud kvoorumi jagu liikmeid. Uus katse toimub 19.märtsil, vahendas Saarte Hääl.

Erakonna aseesimees Jaanus Karilaid kinnitas Saarte Häälele, et erakonna juhtkond toetab Janne Nurmiku jätkamist. “Saaremaal liiguvad asjad õiges suunas ja ma ei näe ühtegi põhjust, miks Janne Nurmik ei peaks jätkama,” ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments