Suur-Nõmmküla rebasefarmi esimesed nahad lähevad oksjonile

Kaie Ilves

kaie@le.ee

rebasefarm nuckö10

Mullu augustis kolis Suur-Nõmmküla farmi 700 sinirebast. Arvo Tarmula foto

Looduskaitsjad kaotasid kohtuasja, kus vaidlustasid keskkonnaameti loa minkide pidamiseks Noarootsi valda kavandatud karusloomafarmis.

Luba ise on aga aegunud. Minkide asemel otsustasid farmipidajad mullu hakata kasvatama hoopis sinirebaseid ja minke vähemalt esialgu pidama hakata ei ole plaanis.

„Hetkel ei ole plaanis. Tegeleme ühe asjaga korraga. Kahte pole mõtet ette võtta,” ütles Nuckö Farmi OÜ esindaja Argo Klopman.

Noarootsi vallas Suur-Nõmmkülas asuv sinirebasefarm alustas tegevust mullu augustis, mil sinna koliti 700 sinirebast. Loomad toodi Soomest Nykarlepyst Österbotteni superfarmide piirkonnast.

Praegu on farm tühi, esimesed 300 nahka lähevad sel kuul Soomes oksjonile. Oksjonist sõltub, kas suvel tuuakse Suur-Nõmmkülla uued sinirebased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
8 aastat tagasi

maha karusloomafarmid…
laiendame kanepikasvatust

viira
8 aastat tagasi

Jätame kanad, pardid, haned,kalkunid tapmata! Piima ei joo,see ju lehma oma,ainult vasikale. Rääkimata lihaveistest ja sigadest! Tulge maapeale rahvas!

Linda
8 aastat tagasi

Tööintervjuusid läbi viies oskan inimese silmaringi hinnata ka sellejärgi, kas ta kannab karusnahka või mitte. Kaasaegne, laia silmaringiga, jätkusuutlikusele ja loodussõbralikkusele orienteeritud inimene õnneks ei vali endale nii negatiivse sümboolsusega riideesemeid.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Linda

olete kadedad?

Kodanik
8 aastat tagasi

Miks propageeritakse siin ühe liigi arrogantsi teiste üle? Ja mis siin antud loos yldse kajastust v22rib? Et inimese luksusjanu ja edevuse rahuldamiseks 300 syytut looma tapeti? Nende pidamistingimustest ja v2ikestest puuridest ei hakka r22kimagi.

Mina
8 aastat tagasi

ühed inimesed loovad endale töökohti,teised vinguvad kommentaariumites ja elatuvad abirahadest…nii lihtne see ongi…

Tuule
8 aastat tagasi

Mis on selle artikli mõte, hea autor? On see tore uudis, kiidulaul, et “kohalik ettevõtlus” kenasti areneb ja kaks meest endale kodukülas töökohad lõid? Või on see hoopis halb uudis, et vaatamata terve mõistuse püüdlustele, seda mitmes mõttes räpast äri ikka teha õnnestub?

tohutu huvi tapmise osas?
8 aastat tagasi

Jääb üsna arusaamatuks teatud inimeste ebaterve huvi loomade tapmise toimingute ja olemuse vastu. Justkui loomade tapmise detailset kirjeldust ja pildimaterjali ihkaks vaadata lugeda?? Ehk olete vale eriala valinud kui huvi on nii suur? Soovite näha ja teada saada kuidas asi toimub, õppige, saage tunnistus ja hakake loomi tapma, kas ettevõtte juures asuvas tapamajas või teenust pakkuvas tapamajas. Tapmismeetodid ja viisid onn täpselt samad mis teiste loomade tapmisel. Jätke need rebasekasvatajad ometi rahule, seal POLE mitte midagi teistmoodi. Loom leiab kiiresti ja valutult oma lõpu. Ja kui sinu parem maailm seisneb tapmisest fantaseerides /ette kujutamisest ja innustunult valeinfo levitamises, siis saab… Loe rohkem »

Miks ometi..
8 aastat tagasi

peaks üks loom oma lõpu kiiresti ja valutult leidma? Miks peaks neid loomi üldse pidama ja tapma? Ja selleks, et inimesed päris segaseks oma tarbimise (ja selleks tapmisega) ei läheks, oleks hea teada, kuidas ja kust see kaup tuleb..

mida?
8 aastat tagasi

kirjutate “loom leiab kiiresti ja valutult oma lõpu…” – kas te seda ise ikka usute? karusloomakasvatus tuleks keelustada ilma eranditeta

Ei ole hullumajast see on reaalsus
8 aastat tagasi

Ma kujutan seda tööpäeva ette nendel inimestel. Üks vend ajas puurides rebaseid taga. Teine Tagus nendele haambriga otsa ette. Kolmas tõmbas nahka üle kõrvade. Neljas tükeldas neid rebase laipasid. et need rebastele uuesti sisse sööta. Elektriga rebaste tapmise viisi ei hakka siinkohal kirjeldama. see kommentaar kustutakse ära muidu. Aga keegi võik selle kirja panna. Ajakirjanikud võiksid selle avaldada ja kirja panna. Veel parem kui saaks pildid ilusti juurde panna. Tarmula võiks teha foto reportaazi.

vastus
8 aastat tagasi

Jah võiks- aga seda ei kannataks keegi välja, Kisa tõuseks taevani- ja milline? Ehk siis et ärge avaldage selliseid lugusid ja miks minu igapäeva elu peavad sellised õudused häirima. Et sellised õudused aga kuskil igapäevaselt toimuvad, see ei häiri üldse. Maailma ei suuda me päästa üksi, aga kui eie koduõuel sellised aasjad toimuvad siis tuleb nende vastu ikka seista ka. Muidu oledki mõttetu inimene, kelle elu möödub trassil töö-kodu-laupäevane pralle-töö-kodu.Ja nii 70 aastat järjest. Igaüks saab mõelda, mille jaoks ta olemas on ja kuidas maailma paremaks teha. kasvõi kildhaaval.

Kristina
8 aastat tagasi

Ei poolda sellist äri. Tuleks keelustada!

fakte palun
8 aastat tagasi

Kas võiks avaldada ka mõne foto sellest reaalsusest, kuidas pool-elus, nahata rebased kuhjades vedelevad ja nende liha liigikaaslastele pärast sisse söödetakse? Äri? Palju õnne sel juhul, et inimkonna aju ei suuda endale normaalsemat äriajamise viisi välja mõelda.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  fakte palun

Hullumajas lahtiste uste päevad?