Läänemaa politseijuht: Cim Aaje pole avaldust esitamas käinud

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

ajee

Cim Aaje loomade varjupaigas. Foto: arhiiv

MTÜ Haapsalu Loomade varjupaigas diskrimineerimisega kokku puutunud Taani-Rootsi päritolu Cim Aaje rääkis Eesti Päevalehele, et tema avaldus lükati esmaspäeval Haapsalu politseijaoskonnas koheselt tagasi.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ütles, et Cim Aaje ei ole Haapsalu politseijaoskonnas avaldust esitamas käinudki. „Olen suhelnud inimestega, kes olid esmaspäeval tööl, kuid keegi neist ei ole Aajed näinud,” sõnas Taratuhin. Peale selle vaadati läbi videosalvestised, kuid ka sealt Taratuhin Aajed ei tuvastanud.

Taratuhin välistas ka võimaluse, et avaldus oleks esitatud e-maili teel või mõnel muul viisil. „Kõik avaldused vaadatakse läbi ja avalduse esitajaga võetakse ühendust ka juhul, kui puudub kuriteokoosseis ja avaldust menetlema ei hakata,” selgitas Taratuhin.

Politsiejuht lisas, et peale Eesti Päevalehes ilmunud artiklit võeti Aajega ühendust, kuid Aaje keeldus koostööst. Taratuhini sõnul olevat Aaje öelnud, et tema usaldus Haapsalu politsei vastu on kadunud ja mõistlikum on pöörduda mõnda Tallinna politseijaokskonda.

Taratuhin ei mõista Aajed hukka, sest igal inimesel on abi saamiseks õigus pöörduda mistahes politseijaoskonna poole. Küllaga hämmastas politseijuhti asjaolu, et Aaje ei osanud kirjeldada kohta, kus ta olevat omasõnul päev varem avaldust esitanud või nimetada politseitöötaja nime, kes väidetavalt tema avalduse koheselt tagasi lükkas.

Aaje väidab, et tahtis politseis teha avalduse diskrimineerimise kohta. Tema sõnul oli ta sunnitud lahkuma vabatahtlikutöölt Haapsalu loomade varjupaigas, sest üks varjupaiga töötaja solvas teda tema homoseksuaalsuse pärast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
8 aastat tagasi

lootma peab et pr.Ajee ikka elu ja tervise juures on hetkel…

Eh
8 aastat tagasi

Aaje ei osanud kirjeldada kohta, kus ta olevat omasõnul päev varem avaldust esitanud…..Mis, kas nii lühike mälu….Usun, et ta siiski ei käinud.

äkki
8 aastat tagasi

Äkki ei julge ta avaldust esitada, sest siis ujuks pinnale ka tema enda jamad?

aga äkki mitte
8 aastat tagasi
Reply to  äkki

Kas teate Cim Aajet isiklikult või millest selline spekulatsioon? Minul on au Cimi teada ning temast siiramat ja heasoovlikumat annab otsida. Soovin talle jõudu ja jaksu õigluse jaluleseadmisel.

Tont
8 aastat tagasi

Pildil nàeb see ajee kùll ròòmus vàlja- isegi saba pole sorgus. ?

tuli
8 aastat tagasi

vabatahtlikult ja läheb vabatahtlikult

cc
8 aastat tagasi

Miks peab politsei pseudobrobleemidega tegelema?

.......
8 aastat tagasi

Haapsalus mõni aeg tagasi lasi end maha politseinik,keda taheti kinni panna süüdistatuna noorte poiste seks-ahistamises.

Küsimus
8 aastat tagasi
Reply to  .......

Ja mis see siia puutub ?

Vale
8 aastat tagasi
Reply to  .......

Ära valeta…vaid süüdistus oli sellel politseinikul alaealiste tüdruku ahistamine….. Ja hetkel ei puutu see üldse siia….

pärt
8 aastat tagasi

Ei taha uskuda,et hr.Aaje valetas.Kui oli nii ,et ta ikkagi käis avaldust andmas,kuid ta lükati tagas?Igal juhul on tarvis avaldus esitada,sellest jaoskond keelduda ei tohiks.Nüüd tagant järele on hea öelda,et ta ei käinudki?Helistades politsei tel.numbrile jääb” märge ” .Tõsi,avaldust kirjalikus vormis on ikkagi vaja.Ja,palun,võib ka praegu veel.